בורקס בשר (פליישקוחן)

בורקס בשר (פליישקוחן)

על ידי 22 באוגוסט 2011

אחד מנכסי צאן הברזל של הקולינריה הארצישראלית זה הבורקס על שלל צורותיו. לכל עדה יש את הבורקס שלה ולא משנה איך הם קוראים לו - זה תמיד יהיה בצק ממולא במשהו. וכפי שכולם יודעים - הדבר הכי טעים בעולם זה בצק שממולא במשהו. ואם המשהו הזה זה בשר - השמחה רבה. בורקס בשר, או בשמו המזרח אירופאי - הפליישקוחן, הוא פשוט מאוד להכנה וכמובן טעים מאוד ומתאים לאירוחים, סעודות חגיגיות וגם סתם ככה. המהדרין יגישו אותו בליווי רוטב פטריות.
זמן ההכנה הוא די ארוך אז אל תחכו לרגע האחרון.

 

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות
  • כמות : 2 בורקסים גדולים בערך

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים דק את הבצל
  • מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
  • מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב קל עד שהבשר משנה את צבעו.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה, מעט טימין, פפריקה, מעט אגוז מוסקט (ממש מעט), המלח והפלפל ומערבבים.
  • מעבירים את המחבת לאש נמוכה מאוד ומטגנים עוד 45 דקות כשכל כמה דקות מערבבים. הבשר אמור להיות כהה ורוב הנוזלים אמורים להתאדות.
  • אחרי שהבשר מוכן מחכים שהוא יתקרר לטפ' החדר (לא לשים במקרר - זה לא בריא לשים דברים חמיםבמקרר)
  • מעבירים את הבשר לקערה, מוסיפים פנימה 2 ביצים ומערבבים יפה יפה.
  • כשכל התערובת מוכנה פורסים את בצק העלים על משטח העבודה, ומסדרים כמות נאה של מהבשר לרוחב הבצק - אבל לא על הקצה. מצד אחד משאירים כ-5 ס"מ בצק - ומלמעלה ולמטה גם כ-5 ס"מ. ואת הצד השני משאירים מחובר לשאר הגליל בינתיים.
  • לוקחים את הצד שהשארנו רק 5 ס"מ מגלגלים אותו על הבשר - ועושים עוד סיבוב שהצד הזה יהיה למטה - ובעצם תהיה לנו תחתית כפולה.
  • עכשיו חותכים עם סכין את הבורקס עם הבשר משאר הבצק.
  • תופסים מ2 הצדדים, מהדקים מעט ומקפלים אותם אל כלפי מטה ומהדקים שוב.
  • משטחים קצת את החיבורים (כמו פלסטלינה)
  • וחוזרים על הפעולות עד שנגמר הבצק או הבשר. (בד"כ יוצאים 3 בורקסים ונשאר קצת בשר).
  • מחממים תנור ל180 מעלות במצב טורבו.
  • מניחים את הבורקסים על נייר אפיה במרחק סביר, כי הבצק טופח במהלך האפיה.
  • טורפים את הביצה האחרונה ועם מברשת מברישים את הבורקס מלמעלה ומהצדדים.
  • מפזרים שומשום מלמעלה.
  • ומכניסים לתנור ל40 דקות - או עד שהבצד טופח יפה ומקבל צבע זהוב.

מגישים עם רוטב פטריות, או סתם ככה.

בתאבון!

 

הדפסה
רעבים אבל לא בא לכם לבשל?!
קבלו קוד בשווי 30 שח להזמנה ב Wolt!
(בעצם 15*2 אבל עדיין אחלה!)
תקף למשתמשי WOLT חדשים בלבד! כמות הקופונים מוגבלת!

Thank you!

We will contact you soon.

Related posts

קבב ביתי בסגנון רומני

עראיס

אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש