בורקס בשר (פליישקוחן)
אחד מנכסי צאן הברזל של הקולינריה הארצישראלית זה הבורקס על שלל צורותיו. לכל עדה יש את הבורקס שלה ולא משנה איך הם קוראים לו - זה תמיד יהיה בצק ממולא במשהו. וכפי שכולם יודעים - הדבר הכי טעים בעולם זה בצק שממולא במשהו. ואם המשהו הזה זה בשר - השמחה רבה. בורקס בשר, או בשמו המזרח אירופאי - הפליישקוחן, הוא פשוט מאוד להכנה וכמובן טעים מאוד ומתאים לאירוחים, סעודות חגיגיות וגם סתם ככה. המהדרין יגישו אותו בליווי רוטב פטריות.
זמן ההכנה הוא די ארוך אז אל תחכו לרגע האחרון.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
- כמות : 2 בורקסים גדולים בערך
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- בצק עלים - מופשר לטמפ' החדר
- פטרוזיליה - רבע צרור קצוץ
- בצל - 1 גדול
- אגוז מוסקט - קורט
- פפריקה מתוקה - כף
- טימין - גבעול טרי או כמה גרגרי טימין יבש
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- ביצים - 3
- שומשום
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- קוצצים דק את הבצל
- מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
- מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב קל עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מעט טימין, פפריקה, מעט אגוז מוסקט (ממש מעט), המלח והפלפל ומערבבים.
- מעבירים את המחבת לאש נמוכה מאוד ומטגנים עוד 45 דקות כשכל כמה דקות מערבבים. הבשר אמור להיות כהה ורוב הנוזלים אמורים להתאדות.
- אחרי שהבשר מוכן מחכים שהוא יתקרר לטפ' החדר (לא לשים במקרר - זה לא בריא לשים דברים חמיםבמקרר)
- מעבירים את הבשר לקערה, מוסיפים פנימה 2 ביצים ומערבבים יפה יפה.
- כשכל התערובת מוכנה פורסים את בצק העלים על משטח העבודה, ומסדרים כמות נאה של מהבשר לרוחב הבצק - אבל לא על הקצה. מצד אחד משאירים כ-5 ס"מ בצק - ומלמעלה ולמטה גם כ-5 ס"מ. ואת הצד השני משאירים מחובר לשאר הגליל בינתיים.
- לוקחים את הצד שהשארנו רק 5 ס"מ מגלגלים אותו על הבשר - ועושים עוד סיבוב שהצד הזה יהיה למטה - ובעצם תהיה לנו תחתית כפולה.
- עכשיו חותכים עם סכין את הבורקס עם הבשר משאר הבצק.
- תופסים מ2 הצדדים, מהדקים מעט ומקפלים אותם אל כלפי מטה ומהדקים שוב.
- משטחים קצת את החיבורים (כמו פלסטלינה)
- וחוזרים על הפעולות עד שנגמר הבצק או הבשר. (בד"כ יוצאים 3 בורקסים ונשאר קצת בשר).
- מחממים תנור ל180 מעלות במצב טורבו.
- מניחים את הבורקסים על נייר אפיה במרחק סביר, כי הבצק טופח במהלך האפיה.
- טורפים את הביצה האחרונה ועם מברשת מברישים את הבורקס מלמעלה ומהצדדים.
- מפזרים שומשום מלמעלה.
- ומכניסים לתנור ל40 דקות - או עד שהבצד טופח יפה ומקבל צבע זהוב.
מגישים עם רוטב פטריות, או סתם ככה.
בתאבון!