סלט פסטה עם ברוקולי ופלפל קלוי

סלט פסטה

סלט פסטה עם ברוקולי ופלפל קלוי

על ידי 7 באוגוסט 2013

סלט פסטה קר עם ברוקולי, אפונה, פלפל קלוי ועוד המון דברים טובים וטעימים. נהדר לארוחת ערב קלה או תוספת לארוחה גדולה. ובונוס: 2 הצעות לרטבים נהדרים.

את הסלט מומלץ להכין כמה שעות מראש ולהגיש קר מהמקרר.

  • זמן הכנה : 60 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קולים פלפל אדום על פי המתכון לפלפל קלוי.
  • מבשלים את הפסטה על פי ההוראות לרמת אל-דנטה.
  • מרתיחים בסיר אחר מים עם מעט מלח וטיפה מיץ לימון.
  • כשהמים רותחים - מכניסים את הברוקולי ומבשלים על אש גבוהה עד שהברוקולי נעשה פריך (להזהר שלא יהפוך לרכרוכי מדי...)
  • בזמן שהפסטה והברוקולי מתבשלים - מקלפים וגוררים את הגזר בפומפיה על החלק הגס, קוצצים את הזיתים לטבעות ומכינים את הרוטב הרצוי.
  • אם מכינים את הרוטב על בסיס המיונז - מערבבים את כל החומרים במטרפה עד שהם מתאחדים.
  • אם מכינים את הרוטב על בסיס שמן - מחממים את השמן מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב עד שכל השמן נצבע ירוק - ומעבירים לצנצנת להתקררות.
  • כשהפסטה מוכנה - מסננים אותה מהמים ושוטפים אותה. מסננים שוב ונותנים לכל המים לטפטף החוצה.
  • מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את האפונה הקפואה.
  • מסננים את הברוקולי מהמים, נותנים לו כמה דקות התקררות - וחותכים אותו לפרחים קטנים. אם יש גבעולים עבים מדי - נפתרים מהם.
  • חותכים את הבצל האדום לחצאי עיגול.
  • מקלפים את הפלפל הקלוי וחותכים אותו לפרוסות.
  • מוסיפים לקערה את הגזר המגורר, הזיתים, הבצל האדום והפלפל הקלוי.
  • יוצקים את הרוטב הנבחר על הסלט ומערבבים היטב.
  • מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות ועד 6 שעות ומוציאים ממש לפני ההגשה.
  • מעבירים לקערת הגשה יפה.

זהו! מוכן!

הדפסה

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף