תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

על ידי 5 ביוני 2018

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור הם התוספת הכי טעימה ומגניבה שאפשר לעשות מתפוחי אדמה. תפוחי אדמה מעוכים הם משהו בין צ'יפס לפירה - הם גם מעוכים וגם פריכים וגם טעימים מהטעם השרוף ואי אפשר להפסיק לאכול אותם.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את תפוחי האדמה לסיר וממלאים מים קרים עד שתפוחי האדמה מכוסים - ועוד 2 ס"מ.
  • מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש לבעבוע קל - ומבשלים את תפוחי האדמה עד שמצליחים להעביר סכין בתוך תפוח האדמה הגדול ביות מצד לצד בלי מאמץ.
  • מסננים את תפוחי האדמה מהמים ונותנים 10-15 דק' לתפוחי האדמה שיתקררו.
  • בינתיים מחממים תנור ל220 מעלות.
  • מסדרים תבנית עם נייר אפייה.
  • לוקחים תפוח אדמה אחד, מניחים על נייר האפייה, ובעזרת ממעך לפירה (מי שאין לו ממעך - אפשר להשתמש בפטיש שניצלים או מזלג) - מועכים את תפוח האדמה עד שהוא נמעך (אם יש חלק מהתפו"א שהובר בין החריצים - מועכים פנימה בעזרת אצבע או כף).
  • מסובבים את הממעך ב90 מעלות ולוחצים שוב.
  • מעבירים את תפוח האדמה באופן מסודר על התבנית וממשיכים למעוך תפוחי אדמה ולסדר יפה על התבנית עד שנגמר המקום או תפוחי האדמה.
  • מרססים את תפוחי האדמה בספריי שמן זית.
  • מפזרים מעל תפוחי האדמה מלח, פלפל ועירית קצוצה. מי שרוצה יכול לפזר פרורי גבינה, רוזמרין, עשבי תיבול שונים ועוד כיד הדמיון.
  • מכניסים לנור ל20 דקות עד שתפוחי האדמה משחימים יפה.
  • מי שאוהב את תפוחי האדמה שרופים (מומלץ!) שימשוך את הבישול ל25-28 דקות עד שמתחיל להשחיר בקצוות.

זהו! מוכן!

הדפסה
רעבים אבל לא בא לכם לבשל?!
קבלו קוד בשווי 30 שח להזמנה ב Wolt!
(בעצם 15*2 אבל עדיין אחלה!)
תקף למשתמשי WOLT חדשים בלבד! כמות הקופונים מוגבלת!

Thank you!

We will contact you soon.

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

סלט עגבניות שרי עם שום וכוסברה