קובה חמוסטה

מרק קובה חמוסטה

קובה חמוסטה

על ידי 15 במאי 2014

אצל חלק גדול מהמשפחות בישראל - זה לא יום שישי בלי קובה. חלק אוהבים קובה סלק וחלק קובה חמוסטה. את הקובה חמוסטה הנוכחי נהגו להכין במשפחה של אבא שלי דורות רבים. ובשל חמיצותו הוא נקרא "קובה חמדה" אותו נהגה סבתא רבה שלי לגלגל בכל יום שישי. אז המתכון הוא לא נאמן 100% למקור (שהתבשל על פתיליה...), אבל הוא קרוב מספיק שיודעי דבר אישרו אותו. אז תקראו לו קובה חמוסטה או קובה חמדה - התוצאה היא קובה חמצמץ, טעים ומשובח.

  • זמן הכנה : 45 דקות
  • זמן בישול : 45 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכיוון שיש הרבה שיני שום - כנסו לכאן ללמוד איך לקלף המון שיני שום ב20 שניות

מתחילים עם המלית

 

  • קוצצים את גבעול הסלרי והכוסברה קטן קטן קטן קטן.
  • קוצצים את הבצל.
  • מחממים 2-3 כפות שמן במחבת.
  • כשהשמן חם מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל להשחים בקצוות.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כשכל הזמן מפוררים את הבשר שלא ייוצרו גושים.
  • כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את הסלרי והשום הכתוש וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
  • מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט פפריקה חריפה.
  • מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה ומכבים את האש.
  • מעבירים את התערובת לקערה ומניחים להתקררות.

ממשיכים עם הבצק

  • מערבבים את כל החומרים.
  • מוסיפים בכל פעם חצי כוס מים ולשים - עד שמקבלים בצק אחיד ומעט רטוב.
  • שמים בקערה ומכסים במגבת עד שתערובת הבשר מתקררת.
  • לא להניח את הבצק לעמוד יותר מדי - הוא ייתבש ויתקשה.

מגלגלים קובה חמוסטה

  • לוקחים חופן בצק ועושים ממנו כדור.
  • מועכים את הכדור לצורת קערה (כמה שיותר דקה - יותר טוב).
  • מכניסים כפית וחצי - 2 כפיות מלית, סגורים את הקצוות - מהדקים עם טיפ טיפה מים להחליק את הסגירה ומועכים לכדור שטוח - ומניחים בצד.

מכינים את המרק

  • לוקחים את ראש השום המפורק והמקולף ומועכים קלות כל שן באמצעות להב הסכין.
  • מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות.
  • מקלפים את הגזרים וחותכים לקוביות.
  • חותכים את הקישואים לרבעי פרוסות עבות.
  • שוטפים את עלי המנגולד היטב, מורידים את החלק הלב באמצע - וחותכים את המנגולד לרצועות בעובי ס"מ.
  • מפרידים את עלי הסלרי מהגבעולים - את הגבעולים חותכים לרוחב לפרוסות בעובי חצי ס"מ. את העלים קוצצים.
  • מכניסים לסיר את השום, תפוח האדמה, הסלרי, המנגולד, הגזר, הקישואים, מיץ הלימון, המלח והסוכר (אם החלטנו להשתמש), מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה כ- 15 דקות, עד שהירקות רכים, כשנועצים בהם מזלג.
  • מוסיפים את הקובה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, בסיר לא מכוסה, 30 דקות נוספות. חשוב שהמרק יצטמצם ולא יהיה מימי.

זהו! מוכן!

קובה חמוסטה חמצמץ וטעים במיוחד!

מגישים 3 קובות לאדם עם הרבה ירקות ועלים.

הדפסה
רעבים אבל לא בא לכם לבשל?!
קבלו קוד בשווי 30 שח להזמנה ב Wolt!
(בעצם 15*2 אבל עדיין אחלה!)
תקף למשתמשי WOLT חדשים בלבד! כמות הקופונים מוגבלת!

Thank you!

We will contact you soon.

Related posts

מרק קובה אדום

מרק ירקות עם כרוב ועגבניות

מרק חומוס ותרד