קיש ברוקולי

קיש ברוקולי

קיש ברוקולי

על ידי 3 בספטמבר 2013

קיש ברוקולי נהדר ומאוד טעים. קיש ברוקולי עם בצק פריך ומילוי של עשיר עם שמנת וגבינת פרמז'ן שיתנו לכם קיש ברוקולי טעים ומפנק בקלי קלות.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את הבצק

  • מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שהם מתאספים לכדור סביב הלהבים.
  • ייתכן שלא יהיה צורך במים. חשוב לעבוד עם חמאה קרה מאד - אחרת הבצק לא ייצא פריך.
  • אם לשים את הבצק בידיים צריך לשמור עם מינימום מגע כדי לא להמיס את החמאה יותר מההכרחי. (במילים אחרות, לא לשחק בבצק).

מכינים את המלית

  • מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. זה חשוב, אחרת הבסיס העבה של הברוקולי לא יתבשל.
  • חולטים את הברוקולי כמה דקות במים עם מעט מלח עד שהברוקולי רך אבל לא סמרטוטי, הוא ימשיך להתרכך באפייה.
  • חותכים את הבצלים הסגולים לחצאי טבעות ומטגנים קלות עד תחילת השחמה בשמן קנולה.
  • בקערה אחרת מערבבים חצי מיכל שמנת חמוצה, 1 מיכל שמנת לבישול, 4 כפות קמח וביצה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מכינים את הקיש

  • מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ.
  • מעבירים את הבצק לתבנית עגולה עם שוליים נמוכים. (גם תבנית עגולה חד"פ תהיה טובה)
  • מניחים על הבצק את הברוקולי והבצל המטוגן ושופכים מעל את הבלילה.
  • מגררים גבינת פרמז'ן מעל ושולחים לאפייה ב200 מעלות, כחצי שעה, עד שהמלית יבשה.

זהו! מוכן!

הדפסה

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף