פשטידת פטריות
פשטידת פטריות פשוטה להכנה וכמובן טעימה מאוד - מומלצת לכל אירוע, אירוח וארוחה משפחתית. כמובן שהכי טעים להכין עם פטריות טריות, אבל בפשטידות זה פחות קריטי וגם פטריות משומרות יכולות להשתלב יפה. (האמיצים באמת - יוסיפו אבקת צ'ילי עם התבלינים... זה משדרג את הכל מאוד - לא מומלץ אם יש ילדים...)
- זמן הכנה : 45 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- פטריות - 2 סלסלאות או 2 קופסאות שימורים.
- שמנת חמוצה - גביע אחד - 15%
- קוטג' - גביע אחד
- בצל - אחד גדול
- קמח תופח - חצי כוס
- גבינה צהובה - 100 גרם מגורדת
- מוצרלה - 100 גרם מגורדת
- קשקבל - 50 גרם מגורדת
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - רבע כפית
- שמנת לבישול - 150 מ''ל
- ביצים - 3
- שמן זית
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- לוקחים את כל הפטריות - פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. (אם משתמשים בפטריות מקופסא - פשוט מסננים היטב מנוזלים)
- מחממים מחבת גדולה עם שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את השמנת לבישול (לא החמוצה!!) ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, מערביבים בעדינות ומבשלים על אש נמוכה עוד 2 דקות.
- מעבירים את התערובת לקערה ונותנים לה להתקרר (אפשר לערבב עם כף עץ מדי פעם כדי לשחרר אדי חום).
- בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.
- כשהכל מתקרר לטמפ' החדר מוסיפים את שאר החומרים חוץ משמן הקנולה.
- עם שמן הקנולה משמנים תבנית אינגליש קייק (אפשר להשתמש בחד פעמית) - חשוב לשמן טוב טוב טוב את כל הדפנות והתחתית.
- שופכים את הבלילה לתבנית עד לגובה שני שליש - שלושת רבעי גובה (הבלילה תספיק לבערך 2 תבניות סטנדרטיות)
- מכניסים לתנור ל30-35 דקות.
- כדי לבדוק אם הפשטידה מוכנה - מכניסים קיסם. אם הוא יוצא יבש (או לא מאוד רטוב) - מוכן.
בתאבון! להגיש עם סלט עלים ברוטב ויניגרט - ובכל אירוע ואירוח.