פשטידת פטריות

פשטידת פטריות

על ידי 17 בינואר 2013

פשטידת פטריות פשוטה להכנה וכמובן טעימה מאוד - מומלצת לכל אירוע, אירוח וארוחה משפחתית. כמובן שהכי טעים להכין עם פטריות טריות, אבל בפשטידות זה פחות קריטי וגם פטריות משומרות יכולות להשתלב יפה. (האמיצים באמת - יוסיפו אבקת צ'ילי עם התבלינים... זה משדרג את הכל מאוד - לא מומלץ אם יש ילדים...)

  • זמן הכנה : 45 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • לוקחים את כל הפטריות -  פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. (אם משתמשים בפטריות מקופסא - פשוט מסננים היטב מנוזלים)
  • מחממים מחבת גדולה עם שמן זית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את השמנת לבישול (לא החמוצה!!) ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, מערביבים בעדינות ומבשלים על אש נמוכה עוד 2 דקות.
  • מעבירים את התערובת לקערה ונותנים לה להתקרר (אפשר לערבב עם כף עץ מדי פעם כדי לשחרר אדי חום).
  • בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.
  • כשהכל מתקרר לטמפ' החדר מוסיפים את שאר החומרים חוץ משמן הקנולה.
  • עם שמן הקנולה משמנים תבנית אינגליש קייק (אפשר להשתמש בחד פעמית) - חשוב לשמן טוב טוב טוב את כל הדפנות והתחתית.
  • שופכים את הבלילה לתבנית עד לגובה שני שליש - שלושת רבעי גובה (הבלילה תספיק לבערך 2 תבניות סטנדרטיות)
  • מכניסים לתנור ל30-35 דקות.
  • כדי לבדוק אם הפשטידה מוכנה - מכניסים קיסם. אם הוא יוצא יבש (או לא מאוד רטוב) - מוכן.

בתאבון! להגיש עם סלט עלים ברוטב ויניגרט - ובכל אירוע ואירוח.

הדפסה

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף