מתכון לפיצה ביתית – מתכון לבצק ומתכון לרוטב פיצה

פיצה ביתית מדהימה

מתכון לפיצה ביתית – מתכון לבצק ומתכון לרוטב פיצה

על ידי 19 במרץ 2012

כשהיינו קטנים - הספיקה לנו חצי פיתה מרוחה בקטשופ עם פרוסת גבינה צהובה שדחפנו למיקרו לדקה וחצי. היום כשאנחנו איתנים בדעתנו - ברור לנו שפיצה טובה דורשת בצק טוב, רוטב משובח ותערובת גבינות - וכמובן שיהיה קל להכנה - כי למי יש כוח ללוש חצי שעה? אז הנה לפניכם מתכון לפיצה ביתית שלא דורש יותר מדי מאמץ. אפשר להכין אותו בקלות והוא מאוד טעים. אבל לא סתם מתכון לפיצה ביתית - מדובר כאן באחד הרטבים השווים באמת - כי אם כבר מכינים פיצה בבית - לא נסתפק ברסק עגבניות - אלא נשקיע עוד קצת ונכין רוטב לפיצה משובח.

 

  • זמן הכנה : 50 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 3 פיצות בינוניות

מרכיבים



הוראות הכנה

כמו שהבטחתי - מדובר במתכון קליל מאוד לבצק שאפשר ורצוי להכין במיקסר. מי שרוצה - כמובן מוזמן ללוש בידיים.

  • מכניסים למיקסר את הקמח, מפזרים מעל את השמרים ומפעילים על מהירות נמוכה.
  • בהדרגה מוסיפים את כפות השמן.
  • מוסיפים את קמצוץ המלח.
  • מוסיפים לאט לאט את המים עד שמקבלים בצק אחיד.
  • כשנהיה בצק אחיד, יציב ולא מאוד מאוד דביק (הוא יכול להיות קצת דביק) - מפסיקים את המיקסר.
  • מפזרים מעט קמח מעל הבצק, מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה כשעה.
  • בינתיים נכין את הרוטב.

אופן הכנת רוטב לפיצה

  • לוקחים כל עגבניה, ועם סכין מורידים את החלק העליון שלה (איפה שהגבעול) - בעצם מיישרים את החלק העליון שלה.
  • עם כפית - מרוקנים את העגבניות מהגרעינים - אבל נזהרים לא להוריד יותר מדי מהבשר של העגבניה.
  • מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית.
  • מכניסים את העגבניות ומעמידים אותן על החלק השטוח שישרנו קודם.
  • מכסים חלקית את הסיר.
  • מטגנים חצי שעה על אש נמוכה – כשמדי פעם מזיזים את העגבניות עם כף עץ - שלא תדבקנה לתחתית.
  • לאחר חצי שעה מורידים את המכסה, ובעזרת מזלג - מורידים את הקליפה של העגבניות. הקליפה תרד בקלות יחסית. אם היא לא - תנו עוד 5 דקות בישול ונסו שוב.
  • ממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
  • לאחר 20 דקות מועכים בעזרת מזלג את כל העסק.
  • מוסיפים רסק עגבניות, 2 שיני שום כתושות, מלח, פלפל, אורגנו ובזילקום.
  • מבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית.
  • זהו, הרוטב מוכן - מכניסים הכל לבלנדר וטוחנים לרוטב את הצורה. (אני מכניס הכל לקופסא וטוחן בבלנדר ידני. עושה את העבודה).
  • מניחים את הרוטב בצד שיתקרר קצת. בשלב הזה הבצק כבר מוכן.

אופן הכנת הפיצה

  • מקמחים משטח עבודה יפה יפה - אני אוהב לשים נייר אפייה, לקמח אותו ועליו לרדד. יותר נוח.
  • לוקחים גוש בצק, מקמחים גם אותו יפה יפה, ומרדדים אותו בעזרת מערוך מקומח לעובי הפיצה האהוב עליכם - בין 1.5 ס"מ ל3 מילימטר. אני אוהב לרדד לעודי של קצת יותר מחצי ס"מ. שיהיה בצקי, אבל מדי.
  • לוקחים מזלג, ומחוררים בעדינות את הבצק (לא מאוד! זה לא מצה!).
  • בעזרת מצקת קטנה או כף יוצקים מרוטב הפיצה שלנו על הבצק חוץ מהשוליים.
  • מפזרים את התוספות האהובות עלינו.
  • מפזרים כמות שווה של גבינה צהובה ומוצרלה.
  • דוחפים לתנור שחומם ל250 מעלות ל7 דקות - עד שהגבינה מתחילה להשחים מלמעלה.

בתאבון! הפיצה שלכם מוכנה, תקראו לכולם!

 

הדפסה

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף