ברוקולי בטמפורה
ברוקולי בטמפורה הוא נהדר בתור חטיף, נשנוש, כיבוד ואפילו תוספת לארוחה גדולה. הטמפורה מטובלת בעדינות והופכת את הברוקולי לקרנצ'י וטעים במיוחד - שאפילו סרבן הירקות הגדול ביותר - יטרוף בהנאה.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 5 דקות
מרכיבים
- להכנת הברוקולי
- ברוקולי - 400 גרם (חצי שקית מהקפואים הסופר)
- מים - לבישול
- מיץ לימון - כף
- מלח - כפית
- מים - קרים במיוחד עם קוביות קרח
- לטמפורה
- קמח - כוס וחצי
- קורנפלור - כף גדושה
- סודה לשתיה - כפית לא גדושה
- פפריקה - כף לא גדושה
- שום - כפית גדושה
- מלח - בכיף
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אורגנו - כפית
- מים - כוס וחצי - קרים מאוד
- לטיגון
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- מרתיחים סיר עם מים, מלח ומיץ לימון.
- כשהמים רותחים מכניסים את הברוקולי, מביאים לרתיחה שניה ומבשלים עוד 3 דקות במים רותחים.
- בינתיים מכינים קערת מים עם הרבה קוביות קרח.
- מוציאים את הברוקולי לקערת המים על מנת לעצור את הבישול.
- מרוקנים את המים מהקערה - ומנערים היטב ומייבשים את הברוקולי כמה שניתן.
- מערבבים את מרכיבי הטמפורה עם מטרפה עד שהכל הופך לבלילה חלקה וסמיכה מאוד.
- מרתיחים את השמן לחום גבוה (180 מעלות)
- ועכשיו צריך לפעול בזריזות - טובלים את הברוקולי בטמפורה אבל דואגים שלא ישאר שם אפילו רגע מעל הנדרש. רצוי לטבול אותו עם הראש למטה - אחרת הטמפורה נכנסת בין הפרחים וזה לא טוב.
- מכניסים מיד לשמן עמוק ל5 דקות עד שהטמפורה משחימה היטב.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
להגיש עם ספייסי מיונז או טחינה טובה.