שניצל

שניצל

שניצל

על ידי 7 בינואר 2014

אסקלופ חזה עוף דקיק בתיבול עדין וציפוי פריך. אהבתם? תיאור מעולה לשניצל המוכר והאהוב. אין אחד שלא אוהב שניצל, ילדים מבוגרים גברים ונשים כאחד - שניצל זה מאכל שלעולם לא יאכזב. אז הנה לפניכם הגרסה הטעימה ביותר לשניצל חזה עוף בתיבול מושלם שתמיד מצליח.

המתכון מתייחס לשניצל מחזה עוף שלם - מי שרוצה לקצר הליכים ולא אכפת לו לשלם קצת יותר - שיקנה חזה עוף פרוס לשניצלים.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חזה העוף מגיע בצורת פרפר עם עצם באמצע. אנחנו נחתוך את הנתח לשני חלקים - כמה שיותר צמוד לעצם המרכזית כך שנשאר עם 2 חלקי חזה עוף - והעצם תשאר בחוץ.
  • ניקח כל נתח - ובעזרת סכין חדה וטובה - נפרוס את השניצל ל3 פרוסות שוות פחות או יותר לרוחב חזה העוף (רצוי לראות בתצלומים).
  • לוקחים כל פרוסה, מניחים על קרש חיתוך, מניחים יריעת ניילון (אני משתמש בשקית סנדוויץ' - זה נועד לשמור את הנתח במקום שלא ישפריץ לכל עבר) - ובעזרת פטיש שניצלים דופקים את הנתח עד שהוא נהיה דק בעובי מילימטרים ספורים. חוזרים על הפעולה על כל הנתחים - מדי 3-4 נתחים - מחליפים יריעת ניילון.
  • מכינים 3 קערות. בקערה הראשונה - מערבבים יחד את הקמח, המלח, הפלפל השחור, אבקת השום, האורגנו והפפריקה המתוקה. בקערה השניה - טורפים את הביצים עם החרדל עד לבלילה חלקה. בקערה השלישית - מערבבים פירורי לחם עם שומשום ביחס של פי שניים פירורים משומשום.
  • מכינים צלחת ריקה בסוף המסלול לשניצלים המצופים.
  • עובדים בשיטת הסרט הנע - מצפים נתח בקמח ותבלינים, טובלים בביצה, מצפים בפירורים - ומניחים בצלחת. וחוזרים על הפעולה עד שנגמרים הנתחים. אם מתרוקנת קערה - ממלאים אותה וממשיכים.
  • מחממים חצי ס"מ שמן קנולה במחבת רחבה.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את השניצלים (כמה שניתן) מטגנים משני הצדדים כ-2-3 דקות עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.
  • מדי פעם כשמפלס השמן יורד - מוסיפים עוד שמן קנולה לרענון והורדת הטמפרטורה - זה ימנע מהשמן להישרף.

זהו! מוכן!

להגיש עם צ'יפס, תפוחי אדמה בתנורטבעות בצל או אורז ותוספת נחמדה.

הדפסה

Related posts

חזה עוף וירקות מוקפצים עם אורז

ספגטי עם חזה עוף וירקות מוקפצים

עוף בצ'ילי מתוק ואננס

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף