מתכונים קלים מתכונים צמחוניים תפוחי אדמה מתובלים בתנור

תפוחי אדמה מתובלים בתנור

מאת אסף כהן
תפוחי אדמה מתובלים בתנור

תפוחי אדמה מתובלים בתנור

על ידי 30 בינואר 2012

תפוחי אדמה קריספיים מתובלים - ולא מטוגנים (אם כי גם בהם יש לא מעט שמן) מעולים כתוספת לצד כל מנה - בשר עופות או דגים ואפשר גם להגיש כנשנוש פריך בפני עצמו.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את תפוחי האדמה לצ'יפסים או לפרוסות ברוחב של קצת פחות מחצי ס"מ - אבל שלא יהיו דקים מדי.
  • שמים את כל החתיכות בקערה.
  • שמים הרבה פפריקה, את אבקת השום, מלח ופלפל לפי הטעם - ומעט טימין (לא הרבה - הטעם משתלט)
  • מזליפים שמן זית בנדיבות - לא להתקמצן.
  • מערבבים את התערובת בידיים עד שכל חתיכות תפוחי האדמה מכוסות בתבלינים ושמן.
  • מעבירים הכל לתבנית על נייר אפיה - ומסדרים בשכבה אחת זה בסדר שיש קצת אחד על השני...)
  • מכניסים לתנור ל35 דקות על 200 מעלות במצב טורבו.

זהו - מוכן! מגישים לצד מנה עיקרית - או כנישנוש.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: