מרק קובה אדום

מרק קובה אדום

מרק קובה אדום

על ידי 8 ביולי 2019

מתכון מעולה וטעים למרק קובה אדום (בלי סלק) עם מלא מלא ירקות - כולל המתכון להכנת קובה ומתכון למרק. מרק טעים, משביע עם קובה מעולה ומתובלת.

  • זמן הכנה : 1h 30 min
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : כ20-21 קובות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את מלית הבשר של הקובה:

  • בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הבשר לקובה ולשים בידיים טוב טוב עד לקבלת עיסה אחידה.
  • בידיים מעט לחות יוצרים כדורי בשר בגודל של קצת פחות מכדור פינג פונג (אמורים לצאת בסביבות 20-22 קובות).
  • מניחים את הכדורים בקופסה \ תבנית \ כלי אחסנה ושמים במקפיא לכמה שעות (לפחות שעתיים) - אפשר לנטוש אותם במקפיא אפילו שבוע עד למרק הבא. ובינתיים מכינים את המרק והבצק.

מכינית את המרק האדום לקובה:

  • קוצצים את הבצל.
  • מקלפים את הגזרים - 3 גזרים מרגדים בפומפיה גסה וגזר אחד חוצים לחצי לאורך - ואז פורסים לחצאי עיגול בעובי חצי ס"מ.
  • חותכים את הפלפל לקוביות גסות.
  • חותכים את העגבנייה לקוביות.
  • חותכים את הקישוא לחצאי עיגולים בעובי חצי ס"מ.
  • לוקחים את גבעולי הסלרי - מפרידים מהעלים. את הגבעולים קוצצים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • קוצצים את עלי הסלרי שהורדנו מהגבעולים יחד עם רבע צרור הפטרוזיליה (בלי הגבעולים).
  • מחממים את שמן הקנולה בסיר ממש גדול.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את כל הירקות (לא את העלים!) על הבצל ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות.
  • מוסיפים את המים, רסק העגבניות והתבלינים.
  • מביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ועלי הדפנה.
  • מבשלים על אש בינונית נמוכה (שומרים על בעבוע קל) במשך 15 דק'.
  • מוציאים בעזרת מצגת ומסננת כוס ורבע של נוזלי המרק (בלי ירקות או עלים - רק הנוזלים מסוננים) - עם הנוזלים האלו נכין את מעטפת הבצק של הקובה.

אחרי שהנוזלים של המרק שהוצאנו הצידה התקררו - נכין את מעטפת הבצק:

  • בקערה חדשה ונקייה שמים את הסולת, המלח והבהרט ומערבבים קלות.
  • מוסיפים את מי המרק שהתקררו - שימו לב - צריך לשים קצת כל פעם.
  • מוסיפים מעט מעט ומערבבים כל פעם עד שנוצרת עיסה במרקם של פלסטלינה. אם מי המרק לא מספיקים אפשר להוסיף טיפה מים רגילים. אבל זהירות לא להוסיף יותר מדי.
  • כשהבצק מוכן - מכסים את הקערה במגבת ונותנים לו לנוח 20 דקות.

מכינים את הקובה!

  • מוציאים את הבשר מהמקפיא.
  • לוקחים חתיכה של בצק (בערך בגודל של הקובה - אפשר קצת פחות) משטחים אותה לעובי של 2-3 מ"מ ומניחים במרכזה כדור בשר.
  • סוגרים את הבצק, ומהדקים היטב את הסגירה.
  • עם ממש מעט מים מורחים על נקודת החיבור של הבצק ומשטחים את התפר - ומניחים על משטח נקי.
  • חוזרים על הפעולה בזריזות עד שכל הכדורים מוכנים. (בשלב הזה אפשר להקפיא את הקובות לשימוש בזמן אחר)
  • מביאים את המרק לרתיחה.
  • מכניסים בעדינות את הקובות למרק כשמדי פעם מנערים את הסיר מהידיות על מנת שהקובות יסתדרו בפנים יפה יפה.
  • מבשלים על אש נמוכה (כרגיל תוך בעבוע קליל) במשך חצי שעה.

זהו - מוכן! שיהיה לכם יום שישי שמח ונפלא, ושבת שלום.

כמובן - מגישים או כמרק בפני עצמו, או על אורז לבן. מנה אמורה להכיל 3 -4 קובות. (גם כדי שיספיק לכולם, וגם כי זה ממש ממלא, ולא כדאי להגיע לארוחת שבת מלאים...)

הדפסה

Related posts

מרק ירקות עם כרוב ועגבניות

מרק חומוס ותרד

מרק שקדים וקשיו

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף