סמבוסק במילוי בשר וחומוס

סמבוסק במילוי בשר וחומוס

על ידי 1 ביולי 2013

מי לא יודע מה זה סמבוסק? בצק רק וטעים ממולא בכל טוב. הפעם אנחנו ממלאים את הסמבוסק בבשר וחומוס שהשילוב ביניהם תמיד מושלם. ההכנה ארוכה - אך לא מאוד קשה - והתוצאה כל כך טעימה שכבר מראש כדאי להכין כמות כפולה.

  • זמן הכנה : 2h 20 min
  • זמן בישול : 20 דקות
  • כמות : 20 סמבוסקים

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים עם הבצק

  • שמים את המים בקערה - מוסיפים את השמרים ומערבבים עם כף.
  • מוסיפים את אבקת האפייה והסוכר ומערבבים.
  • נותנים לתערובת 2-3 דקות להתחיל לעבוד ומוסיפים כוס קמח ומערבבים.
  • מוסיפים את שאר הקמח והמלח ומתחילים ללוש בידיים.
  • לשים עד שנהיה בצק יציב וגמיש. אם יבש מדי - מוסיפים טיפונת מים. אם רטוב - מוסיפים טיפונת קמח.
  • כשהבצק מתייצב - שמים בקערה ומכסים במגבת.
  • משאירים לתפיחה לשעתיים.

אחרי שעה התפחה - מתחילים להכין את מלית החומוס והבשר

  • מכינים את החומוס: אם הוא משימורים - שוטפים ומסננים היטב. אם קפוא - מכינים על פי הוראות ההכנה במיקרו - ואז מסננים מנוזלים.
  • מעבירים את החומוס למעבד מזון - וטוחנים לו את הצורה למרקם גס. לא קמח.
  • קוצצים את הבצל.
  • מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ומתחיל להזהיב בקצוות.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד חצי דקה.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו.
  • מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה
  • מוסיפים את החומוס הטחון ומבשלים עוד 3 דקות.
  • מערבבים היטב שהכל יתאחד.
  • מורידים את המחבת מהאש ומעבירים את המלית לקערה להצטננות.

ההתפחה מסתיימת והבשר כבר התקרר - מכינים את הסמבוסק

  • מערבבים את המלית עם הביצה הטרייה.
  • מקמחים משטח מרדדים עליו את הבצק (לא הכל בבת אחת - בכל פעם שליש או חצי) לעובי של 2 מ"מ.
  • קורצים עיגולים עם חותכנים (בקוטר 10 ס"מ בערך).
  • שמים כף וחצי מלית בכל עיגול - מקפלים את העיגול לשניים וסוגרים את הקצוות בקיפולים (כמו אמפנדה - תראו בתמונות למעלה).
  • מניחים כל סמבוסק בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • ממלאים את כל העיגולים. את הבצק שנשאר ממחזרים ע"י לישה קלה ורידוד - ועושים עוד עיגולים עד שנגמרת המלית.
  • לאחר שסיימנו להכין את כל הסמבוסקים - מכניסים לתנור כבוי ומשאירים 20 דקות לתפיחה שניה.
  • מוציאים - מושכים כל סמבוסק בביצה טרופה ומפזרים הרבה שומשום.
  • מחממים את התנור ל180 מעלות.
  • מכניסים את הסמבוסקים לתנור ל20 דקות - עד להשחמה יפה של הסמבוסק.

זהו! מוכן!

מגישים עם סלט קצוץ או סלט ירוק.

בתאבון!

הדפסה

Related posts

קבב ביתי בסגנון רומני

עראיס

אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף