סמבוסק במילוי בשר וחומוס
מי לא יודע מה זה סמבוסק? בצק רק וטעים ממולא בכל טוב. הפעם אנחנו ממלאים את הסמבוסק בבשר וחומוס שהשילוב ביניהם תמיד מושלם. ההכנה ארוכה - אך לא מאוד קשה - והתוצאה כל כך טעימה שכבר מראש כדאי להכין כמות כפולה.
- זמן הכנה : 2h 20 min
- זמן בישול : 20 דקות
- כמות : 20 סמבוסקים
מרכיבים
- לבצק
- קמח - 2 ורבע כוסות
- מים פושרים - כוס
- שמרים יבשים - 7 גרם (קצת יותר מחצי כף)
- אבקת אפיה - כפית
- סוכר - 2 כפיות
- מלח - כפית
- למלית
- בשר טחון - 200 גרם
- גרגרי חומוס - 2 כוסות (200 גרם) משימורים או קפוא.
- בצל - אחד בינוני
- שום כתוש - שן אחת
- פפריקה מתוקה - כף
- כמון - כפית
- אגוז מוסקט - קורט
- צ'ילי גרוס - קורט
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - 2 כפות
- להרכבת הסמבוסק
- ביצה - אחת
- שומשום - בכיף
הוראות הכנה
מתחילים עם הבצק
- שמים את המים בקערה - מוסיפים את השמרים ומערבבים עם כף.
- מוסיפים את אבקת האפייה והסוכר ומערבבים.
- נותנים לתערובת 2-3 דקות להתחיל לעבוד ומוסיפים כוס קמח ומערבבים.
- מוסיפים את שאר הקמח והמלח ומתחילים ללוש בידיים.
- לשים עד שנהיה בצק יציב וגמיש. אם יבש מדי - מוסיפים טיפונת מים. אם רטוב - מוסיפים טיפונת קמח.
- כשהבצק מתייצב - שמים בקערה ומכסים במגבת.
- משאירים לתפיחה לשעתיים.
אחרי שעה התפחה - מתחילים להכין את מלית החומוס והבשר
- מכינים את החומוס: אם הוא משימורים - שוטפים ומסננים היטב. אם קפוא - מכינים על פי הוראות ההכנה במיקרו - ואז מסננים מנוזלים.
- מעבירים את החומוס למעבד מזון - וטוחנים לו את הצורה למרקם גס. לא קמח.
- קוצצים את הבצל.
- מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ומתחיל להזהיב בקצוות.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד חצי דקה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה
- מוסיפים את החומוס הטחון ומבשלים עוד 3 דקות.
- מערבבים היטב שהכל יתאחד.
- מורידים את המחבת מהאש ומעבירים את המלית לקערה להצטננות.
ההתפחה מסתיימת והבשר כבר התקרר - מכינים את הסמבוסק
- מערבבים את המלית עם הביצה הטרייה.
- מקמחים משטח מרדדים עליו את הבצק (לא הכל בבת אחת - בכל פעם שליש או חצי) לעובי של 2 מ"מ.
- קורצים עיגולים עם חותכנים (בקוטר 10 ס"מ בערך).
- שמים כף וחצי מלית בכל עיגול - מקפלים את העיגול לשניים וסוגרים את הקצוות בקיפולים (כמו אמפנדה - תראו בתמונות למעלה).
- מניחים כל סמבוסק בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- ממלאים את כל העיגולים. את הבצק שנשאר ממחזרים ע"י לישה קלה ורידוד - ועושים עוד עיגולים עד שנגמרת המלית.
- לאחר שסיימנו להכין את כל הסמבוסקים - מכניסים לתנור כבוי ומשאירים 20 דקות לתפיחה שניה.
- מוציאים - מושכים כל סמבוסק בביצה טרופה ומפזרים הרבה שומשום.
- מחממים את התנור ל180 מעלות.
- מכניסים את הסמבוסקים לתנור ל20 דקות - עד להשחמה יפה של הסמבוסק.
זהו! מוכן!
מגישים עם סלט קצוץ או סלט ירוק.
בתאבון!