תבשיל שאריות – עוף עם תוספות
נשאר לכם אוכל משבת ואתם לא יודעים מה לעשות איתו? את התבשיל הבא אמא שלי נוהגת להכין ממה שנשאר משבת. היא חותכת לקוביות, מקפיצה הכל יחד - ויוצא מעדן של ממש. זה כל כך טעים שלפעמים אני מכין עוף - רק בשביל להכין ממנו את תבשיל השאריות הנהדר הזה. לוקח בדיוק 3 דקות להכין את התבשיל - כי הכל כבר מוכן ומתובל. זה כל כך טעים - שזה גם יהיה הזמן שיקח לכם לאכול אותו...
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 7 דקות
מרכיבים
- חלקי עוף - מבושלים - ברוטב עדין בלבד או בגריל או בתבלינים ושמן זית. חזה, ירכיים, שוקיים. לפחות 4 חלקים.
- רוטב העוף - מה שנשאר בתבנית
- בצל - אחד גדול
- שמן קנולה - 3 כפות
- צ'ילי מתוק - רבע כוס - לא חובה. רצוי במקרה ולא נשאר רוטב של העוף או שיש רק מעט.
- אחת התוספות הבאות (או יותר...)
- תפוחי אדמה מבושלים - 3 תפוחי אדמה
- אורז - 2 - 3 כוסות מבושלות
- פתיתים - 2 - 3 כוסות מבושלות
הוראות הכנה
- מפרקים את בשר העוף מהעצמות וחותכים לקוביות.
- חותכים את הבצל לקוביות גסות.
- מחממים את השמן במחבת גדולה.
- מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מכניסים את העוף ומקפיצים אותו עם הבצל כ2 דקות.
- מוסיפים את הרוטב של העוף וכמות הצ'ילי שבא לכם להוסיף.
- מקפיצים עוד קצת ומוסיפים את התוספת שיש לכם.
- מבשלים תוך ערבוב עוד כמה דקות עד שהכל מתאחד.
זהו! מוכן! מגישים חם עם כף - וטורפים את הכל.