מפרום – תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון

מפרום – תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון

על ידי 6 בפברואר 2013

זו הגרסה שלי למפרום - שהוא בעצם תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון. במקום למלא בשר בין 2 פרוסות תפוח אדמה - אני פשוט מרוקן את תפוח האדמה וממלא אותו במלית של בשר טחון מתובל - סוגר וכך בעצם יש לנו תפוח אדמה שלם ממולא בשר - כמנה אישית לכל סועד (מומלץ להגיש 2 תפו"א לכל אחד). אה, ואין חציל, אבל התוצאה נהדרת וכולם ילקקו את הצלחות.

 

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים במילוי

  • קוצצים את הבצל קטן קטן - ומחלקים לשניים.
  • בקערה גדולה שמים: בשר טחון, כוסברה קצוצה, פפריקה מתוקה, אבקת שום, חצי מהבצל הקצוץ, כמון, צ'ילי גרוס, פרורי לחם, ביצה, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  • לשים טוב טוב בידיים עד שיש עיסה אחידה - ושמים במקרר.
  • לוקחים את תפוח אדמה (אם רוצים מקלפים) וחוצים אותו לשניים.
  • בעזרת כף פריזאית - מרוקנים את תוכן תפוח האדמה החוצה אבל שישאר לפחות חצי-שלושת רבעי ס"מ במעטפת (מי שרוצה - יכול להכין מהתוכן אחלה פירה. אנחנו לא נזדקק לו בהמשך).
  • משתדלים לשמור על כל 2 חצאי תפו"א ביחד - שלא יתפזרו.
  • מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר ומתחילים למלא את פתוחי האדמה.
  • ממלאים כל חצי תפו"א במלית הבשר עד הסוף - אבל שלא יגלוש - וסוגרים את 2 החצאים - מה שנותן לנו עכשיו תפו"א מבחוץ - ומלית נהדרת מבפנים.
  • חוזרים חלילה עד שכל תפוחי האדמה שחצינו חזרו לצורתם המקורית רק עם מילוי.
  • לוקחים 2 קערות לא מאוד עמוקות. בקערה אחת טורפים 2 ביצים עם קמצוץ מים, בקערה שניה שמים כמות נדיבה של קמח.
  • טובלים כל תפוח אדמה בביצה ומצפים בקמח.
  • מניחים את תפוחי האדמה הממולאים בצד.
  • בסיר רחב מאוד מחממים שמן.
  • כשהשמן חם מכניסים את תפוחי האדמה - ומטגנים אותם מכל הצדדים (יהיה לכם נוח להעזר במלקחיים) עד שהוא מתחיל להשחים. הפעולה הזו נועדה להבטיח שתפוח האדמה לא יתפרק בבישול.
  • כשתפוחי האדמה משחימים קלות מאוד מכל הכיוונים - מוציאים אותם החוצה.

מכינים את הרוטב

  • על אותו שמן בסיר (אפשר להוסיף עוד טיפה אם נראה שצריך)
  • מוסיפים את חצי הבצל הקצוץ השני ומטגנים עד שהוא מתחיל להשחים.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את רסק העגבניות - ומטגנים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים מים עד לגובה חצי הסיר (משהו כמו 3 ס"מ)
  • מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • כשהרוטב רותח מכניסים את תפוחי האדמה צפוף צפוף.

מכינים את המפרום

  • מוסיפים מים (לא לשפוך על תפוחי האדמה אלא לידם) עד לכמעט כמעט כיסוי (שלא יגלוש).
  • מכסים עם מכסה - ומבשלים שעה.
  • אם יש תפוח אדמה שלא מכוסה כמו שצריך במים - אז אחרי חצי שעה הופכים אותו.
  • אחרי שעה בודקים אם תפוח האדמה רך מספיק - לוקחים סכין חדה ותוקעים בלי כוח בתפו"א - אם הסכין נכנסת חלק - תפוח האדמה מוכן.

זהו! מוכן!

אפשר להגיש כמו שהוא - ואפשר להגיש על אורז לבן או קוסקוס והרבה רוטב.

הדפסה
רעבים אבל לא בא לכם לבשל?!
קבלו קוד בשווי 30 שח להזמנה ב Wolt!
(בעצם 15*2 אבל עדיין אחלה!)
תקף למשתמשי WOLT חדשים בלבד! כמות הקופונים מוגבלת!

Thank you!

We will contact you soon.

Related posts

קבב ביתי בסגנון רומני

עראיס

אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש