בורקס ראגו – בשר עם רוטב בולונז

בורקס בשר ראגו

בורקס ראגו – בשר עם רוטב בולונז

על ידי 26 ביוני 2016

בורקס בשר זה אחלה. אבל בורקס שבתוכו הבשר הוא ברוטב בולונז ובעצם מעיין ראגו שהתבשל יפה בסיר - זה כבר הרבה יותר טעים! בורקס ראגו הוא למעשה מאפה בצק עלים ממולא בשר ברוטב עגבניות עשיר וטעים במיוחד.

  • זמן הכנה : 60 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות
  • כמות : 2 בורקסים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הגזר לקוביות קטנות.
  • חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
  • מחממים שמן זית במחבת גדולה או סיר רחב ושטוח.
  • כשהשמן רותח מוסיפים את הבצל והגזר הקצוצים.
  • מטגנים כמה דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הבשר הטחון.
  • מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
  • מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ורבע כוס מים.
  • מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים אש לבינונית - נמוכה ומבשלים 45 דקות תוך ערבוב מדי כמה דקות.
  • מכבים את האש ומעבירים את הראגו לקערה וממתינים מעט שתתקרר.
  • כשהראגו מתקרר שוברים פנימה ביצה ומערבבים היטב.
  • פותחים חצי מבצק העלים על משטח עבודה.
  • מחוררים בעדינות (שלא יהיו חורים לגמרי אלא סימני מזלג) עם מזלג את השליש הימני והשליש השמאלי של בצק העלים.
  • שמים באמצע (איפה שלא מחורר) חצי מכמות הראגו עם רווח של ס"מ מהקצה. (מומלץ להעזר בתמונות למטה)
  • סוגרים את בצק העלים משני הצדדים - מהדקים את הקצוות העליונים והתחתונים - ומקפלים אותם כלפי מעלה.
  • הופכים את בצק העלים (כלומר שלמטה יהיה בצק כפול) ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
  • חוזרים על הפעולה עם החצי השני של בצק העלים ושארית הראגו.
  • טורפים ביצה ומורחים על גבי הבורקסים.
  • מפזרים מלא שומשום למעלה.
  • לוקחים סכין וחורצים חריצים על גבי הבורקס (מומלץ שהם יהיו בעובי של מנה - כס"מ וחצי)
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל40 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם ירקות טריים.

הדפסה

Related posts

קבב ביתי בסגנון רומני

עראיס

אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף