סלק ממולא בורגול

סלק ממולא בורגול

סלק ממולא בורגול

על ידי 6 בפברואר 2014

סלק ממולא בורגול וחמוציות זו מנה ראשונה טעימה ומוצלחת במיוחד. היא קלה להכנה, בריאה, מרשימה וצבעונית. סלק ממולא בורגול וחמוציות מומלץ להכין לאירועים גדולים - כיוון שבקלות ובלי מאמץ ניתן להכין כמויות גדולות.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את הסלק עם הקליפה לסיר עם מים קרים.
  • מביאים את המים לרתיחה ומבשלים את הסלקים על אש קטנה למשך 35 דקות.
  • בינתיים משרים את הבורגול במים רותחים - המים צריכים לכסות את הבורגול ועוד קצת.
  • קוצצים את הכוסברה.
  • כשהסלק מסיים את הבישול - מסננים אותו מהמים.
  • שוטפים כל סלק מתחת לברז תוך שפשוף עז בידיים ובעיקר עם האגודל - וכך קליפת הסלק מוסרת בקלות רבה.
  • חותכים עם סכין את החלק התחתון של הסלק - ויוצרים לו בסיס לעמוד.
  • מורידים גם את החלק העליון - ומשאירים בצד. הוא ישמש ככובע לסלק.
  • בעזרת כפית פריזאית או מרוקן ירקות - מרוקנים את תוכן הסלק (משאירים כחצי ס"מ בשר בדפנות). את מה שהוצאתם - אפשר לנשנש עם מעט מלח, זה טעים מאוד...
  • מסננים את הבורגול ומוסיפים לו את הכוסברה והחמוציות.
  • מוסיפים כף סילאן ומערבבים הכל.
  • ממלאים את הסלקים בנדיבות עד למעלה.
  • מוסיפים כפית סילאן לכל סלק מלמעלה וסוגרים עם החתיכה שהורדנו קודם.
  • מסדרים בתבנית על נייר אפיה, או תבנית חסינת חום משומנת קלות.
  • מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל25 דקות.

זהו! מוכן!

הדפסה
רעבים אבל לא בא לכם לבשל?!
קבלו קוד בשווי 30 שח להזמנה ב Wolt!
(בעצם 15*2 אבל עדיין אחלה!)
תקף למשתמשי WOLT חדשים בלבד! כמות הקופונים מוגבלת!

Thank you!

We will contact you soon.

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום