אורז עם קישוא וחומוס בעשבי תיבול
אורז בסמטי עם קישואים וחומוס בתוספת עשבי תיבול זו מנה מדהימה וקלה להכנה. ניתן להגיש אותה בפני עצמה כארוחת ערב מצויינת יחד עם סלט קצוץ וטחינה טובה, וניתן להגיש אורז עם קישואים, חומוס ועשבי תיבול גם כתוספת למנה עיקרית. כך או כך - מדובר במתכון משובח ועשיר בטעמים.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- אורז בסמטי - כוס
- כרישה - 1
- קישואים - 4
- גבעולי סלרי - 4
- גרגרי חומוס - 2 כוסות מבושלות (קפואות) או קופסת שימורים אחת מסוננת.
- כוסברה - חצי צרור
- פטרוזיליה - חצי צרור
- טבליות תיבול הודי - 2 (אני השתמשי בקנור)
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - לפי הצורך
- מים רותחים - כוס וחצי
הוראות הכנה
- חותכים את הכרישה לעיגולים דקים.
- קוצצים את גבעולי הסלרי.
- קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה
- חותכים את הקישוא לפרוסות דקות (כחצי ס"מ)
- מחממים בסיר רחב ושטוח מעט שמן זית.
-
מאדים בשמן הזית את הכרישה הקישואים והסלרי עד שהקישוא מתרכך.
-
מוסיפים שתי טבוליות תיבול וחומוס ומבשלים כמה דקות.
-
מוסיפים את האורז.
-
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים.
-
ממליחים לפי הטעם ומערבבים עד שכל האורז שוקע.
-
מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים.
-
מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך האורז בסיר מכוסה על אש מאוד קטנה כ10 דקות.
זהו! מוכן!