מתכונים קלים מתכוני עוף אושפלו
אושפלאו מוגש על מגש ענק

אושפלו

על ידי 4 במאי 2012

אושפלו זה אחד המאכלים הבוכריים המוכרים והאהובים בארץ. מדובר בתבשיל של בשר עם אורז וגזר. עדות אחרות מאותו האיזור יכנו אותו פילאב, פילאף, אוש פלאו, אושפלאו או סתם בפשטות - פולו.

בוכרים אסלים מכינים אושפלו מבשר כבש. לתת לבוכרי לאכול אושפלו מעוף זה ממש עלבון על גבול הברוגז לעולמים. אבל אנחנו ישראלים ואוהבים עוף, ולכן המתכון ניתן גם למי שרוצה להכין מבשר וגם למי שרוצה להכין אושפלו עוף.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצלים.
  • אם משתמשים בבשר או פרגיות – חותכים לקוביות בינוניות (בערך 2-3 ס"מ)
  • מחממים שמן בסיר גדול ורחב.
  • מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים.
  • מוסיפים את הבשר או העוף או הפרגיות ומטגנים כ – 10 דקות על אש קטנה.
  • מוסיפים מים שהכל מכוסה.
  • מוסיפים מלח ופלפל.
  • מבשלים על אש קטנה כחצי שעה - 40 דקות. (אם משתמשים בבשר – שעה וחצי).
  • מוודאים שהנוזלים לא נעלמו מהסיר ואם צריך מוסיפים עוד קצת.
  • בינתיים חותכים את הגזרים למקלות. זה מאז ומתמיד היה החלק המרתיע בכל העסק. אני גיליתי שתי שיטות נהדרות: 1) הדרך החפיפיניקית (אך לא פחות טעימה)- מגרדים במעבד מזון על מגרדת עם החורים הגדולים ביותר. 2) אפשר לייצר גפרורים מושלמים בעזרת חיתוך בצ׳ופר של סלט. חותכים את הגזר לשני חצאים ומעמידים אותו במקום להשכיב. מורידים לאט את החלק העליון של הצ׳ופר ומוודאים שהגזר ״נתפס״ ואז מורידים בחוזקה ו...טדם! יש אחלה מקלות גזר.
  • מוסיפים את הגזרים לבשר בשכבה אחת. מוסיפים מים כך שיכסו את הגזרים. מבשלים עוד כרבע שעה. 
  • מוסיפים את האורז ומיישרים לשכבה אחידה וחלקה.
  • מוסיפים מים רותחים עם כף מלח בזהירות ובעדינות שלא יהרסו את שכבת האורז עד שהאורז מכוסה פלוס גובה של 2 אצבעות מעל האורז.
  • מביאים את הסיר לרתיחה ומעבירים ללהבה הקטנה ביותר. עוטפים את המכסה ואת דפנות הסיר במגבת ומבשלים עוד 30 דקות.
  • פותחים את הסיר ומערבבים את האורז בעדינות רבה מאוד עם מזלג.
  • מכסים את הסיר ומבשלים עוד כרבע שעה. חשוב לבשל על אש הכי קטנה אחרת כל העסק יישרף. 
  • פותחים ובודקים שהאורז מוכן.
  • אם לא - נותנים עוד 10 דקות בישול.
  • ברגע שהאורז מוכן - מכבים את האש ומשהים עוד כרבע שעה. לאחר מכן הופכים את הסיר עם כל תכולתו על צלחת שטוחה ענקית או מעבירים לכלי הגשה.

מגישים עם סלט בוכרי קצוץ דק דק עם הרבה כוסברה ולימון.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: