עוף עם גמבה

מאת יעל נתן-גולדשטיין
עוף עם גמבה

עוף עם גמבה

על ידי 4 באוגוסט 2013

עוף עם גמבה הוא מתכון פשוט וקל וטעים מאוד. העוף מבושל בסיר רחב עם הרבה שום ופלפלים שנותנים לו טעם נפלא. מצוין לארוחות שבת וחג.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 1h 10 min
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל.
  • חותכים את הפלפלים לרצועות.
  • מתבלים את העוף במלח, פלפל וכף פפריקה מתוקה ומעסים היטב.
  • מחממים שמן קנולה בסיר רחב ושטוח.
  • מטגנים את העופות, עד להשחמה קלה ומוציאים מהסיר.
  • מטגנים את הבצל עד הזהבה.
  • מוסיפים את שיני השום הכתושות, ומטגנים כדקה נוספת.
  • מוסיפים את רצועות הפלפלים, רסק העגבניות, מלח, פלפל שחור, וכף פפריקה מתוקה ומעט מים.
  • מחזירים את העוף לסיר ומבשלים על אש נמוכה שעה עד שעה וחצי.
  • הטריק היחיד פה הוא שעל מנת שהעוף יספוג את הטעמים של הרוטב, צריך לערבב במהלך הבישול, ומדי פעם להעלות רוטב מתחתית הסיר ולכסות בו את העופות. תהליך פשוט ומשתלם.
  • אחרי כשעה של בישול העוף רך, שזוף וטעים.

זהו! מוכן!

להגיש עם אורז לבן והרבה רוטב.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: