מתכונים קלים מנות עיקריות לפסח עוף 4 פלפלים ולימון

עוף 4 פלפלים ולימון

מאת אסף כהן
עוף בפלפלים ולימון

עוף 4 פלפלים ולימון

על ידי 13 ביולי 2014

עוף בלימון וארבע פלפלים הוא עוף טעים ומיוחד שמתאים לארוחות שבת וחג. טעמי הלימון העדינים יחד עם 4 סוגי פלפלים שונים (אדום, ירוק, פפריקה ופלפל שחור) בתנור הופכים את העוף לטעים, עסיסי ומשובח. עוף בלימון ו4 פלפלים - מנה מצויינת לכל זמן.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 50 דקות
  • כמות : 4 מנות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • לימון אחד חוצים וסוחטים את כולו למיץ.
  • לימון שני פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • מקלפים ומועכים קלות את שיני השום (לא אוהבים לקלף את השום? הנה שיטה לקילוף שום ב20 שניות).
  • מניחים את חלקי העוף בקערה.
  • מוסיפים לקערה את המלח, הפלפל השחור, את מיץ הלימון הסחוט, שיני השום ושמן הזית.
  • מערבבים את הכל בידיים עד שכל העופות מצופים.
  • מעבירים את העופות לתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים ושופכים את כל הרוטב מהקערה.
  • מפזרים מעל העופות פפריקה מתוקה בעדינות.
  • חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי ס"מ (אפשר גם רצועות דקות. איך שבא לכם) ומניחים על העוף.
  • מניחים על העופות גם את פרוסות הלימון.
  • מכניסים את עתבנית לתנור בחום של 180 מעלות ל50 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם אורז לבן, או אורז סיני עם ירקות ומפנקים את האורז ברוטב הנהדר של העוף.

הדפסה

 

בטח תשמחו להכין גם: