2.6אלף
הדפסה
עוף 4 פלפלים ולימון
עוף בלימון וארבע פלפלים הוא עוף טעים ומיוחד שמתאים לארוחות שבת וחג. טעמי הלימון העדינים יחד עם 4 סוגי פלפלים שונים (אדום, ירוק, פפריקה ופלפל שחור) בתנור הופכים את העוף לטעים, עסיסי ומשובח. עוף בלימון ו4 פלפלים - מנה מצויינת לכל זמן.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 50 דקות
- כמות : 4 מנות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 (אפשר גם ירכיים)
- לימונים - 2
- פלפל אדום - 1
- פלפל ירוק - 1
- פפריקה מתוקה - כף
- שיני שום - 5
- מלח - כף
- פלפל שחור גרוס - כפית
- שמן זית - 3 כפות
הוראות הכנה
- לימון אחד חוצים וסוחטים את כולו למיץ.
- לימון שני פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- מקלפים ומועכים קלות את שיני השום (לא אוהבים לקלף את השום? הנה שיטה לקילוף שום ב20 שניות).
- מניחים את חלקי העוף בקערה.
- מוסיפים לקערה את המלח, הפלפל השחור, את מיץ הלימון הסחוט, שיני השום ושמן הזית.
- מערבבים את הכל בידיים עד שכל העופות מצופים.
- מעבירים את העופות לתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים ושופכים את כל הרוטב מהקערה.
- מפזרים מעל העופות פפריקה מתוקה בעדינות.
- חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי ס"מ (אפשר גם רצועות דקות. איך שבא לכם) ומניחים על העוף.
- מניחים על העופות גם את פרוסות הלימון.
- מכניסים את עתבנית לתנור בחום של 180 מעלות ל50 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם אורז לבן, או אורז סיני עם ירקות ומפנקים את האורז ברוטב הנהדר של העוף.