מתכונים קלים מתכוני בשר סנדוויץ' סטייק פילדלפיה

סנדוויץ' סטייק פילדלפיה

מאת אסף כהן
סטייק פילדלפיה

סנדוויץ' סטייק פילדלפיה

על ידי 5 באוקטובר 2014

סטייק פילדלפיה זה בעצם סנדוויץ' סטייק עסיסי וטעים במיוחד. בלי רטבים, בלי תוספות - רצועות סטייק עם בצל מקורמל, קצת תיבול - וגבינה שנמסה בפנים. סטייק פילדפליה זו מנה נהדרת לארוחת ערב כייפית, טעימה ומשביעה במיוחד.

סטייק פילדלפיה אמנם מכינים עם גבינה - אבל גם מי שרוצה להכין את הסנדוויץ' בלי גבינה יקבל מעדן.

הכמויות מספיקות ל2 חצאי בגט. תרגישו חופשי להגדיל כמויות...

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 2 סנדוויצ'ים
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את הבצל וחותכים אותו לחצאי פרוסות ומפרידים את השכבות.
  • מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה במיוחד.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית - נמוכה בערך 10 דקות תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב יפה ומתקרמל ומתרכך.
  • דקה לפני סוף הבישול - ממליחים ומפלפלים היטב את הבצל.
  • מוציאים את הבצל לקערה.
  • חותכים את הגבינה לחתיכות קטנות.
  • פורסים את הסטייקים עם סכין טובה לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • על אותה מחבת של הבצל מחממים עוד 2 כפות שמן זית.
  • כשהשמן רותח מכניסים את רצועות הסטייק (אם המחבת לא מספיק גדולה - פשוט עושים כל מנה בנפרד ולא הכל יחד) בשכבה אחת.
  • אחרי 2 דקות טיגון הופכים את כל הרצועות וממשיכים לטגן.
  • ממליחים ומפלפלים את כל רצועות הבשר.
  • אחרי 2-3 דקות טיגון - מוסיפים את הבצל המטוגן ופיסות הגבינה ומטגנים תוך ערבוב עד שהגבינה נמסה (משהו כמו 2-3 דקות).
  • בינתיים פורסים את הבגט ופותחים אותו.
  • כשהבשר מוכן עם הבצל והגבינה נמסה - מעבירים עם מלקחיים או מרית את רצועות הבשר מהמחבת - ישר לבגט.
  • נותנים 2 דקות של התקררות והתייצבות.

זהו! מוכן!

מגישים עם פוטיטו או תפוחי אדמה מתובלים וירקות חתוכים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: