אוש שולה – ריזוטו בוכרי
אוש שולה זו המקבילה הבוכרית והטעימה במיוחד לריזוטו. זהו מאכל פחות מוכר של העדה הבוכרית שמתפארת בעיקר במאכלים כמו אושפלו, בחש וגוז'גז'ה - אבל האוש שולה טעים לא פחות. מדובר בתבשיל של קורקבני עוף עם אורז עגול, עגבניות, הרבה כוסברה והמון המון לימון. חגיגה של טעמים. תבשיל נהדר, טעים ומשביע.
לתבשיל, כמו כל תבשיל, לוקח כמה שעות להתבשל. קחו את הזמן ולא תצטערו.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 2h 30 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- קורקבנים - קילו
- מיץ עגבניות - ליטר
- בצלים - 3 בינוניים
- מים - 2 כוסות
- כוסברה - 2 צרורות
- מיץ לימון - מ3 לימונים לפחות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אורז עגול - 2.5 כוסות (אפשר אורז עגול, אורז לריזוטו או אורז לסושי)
- שמן קנולה - 3-4 כפות
הוראות הכנה
- מנקים ושוטפים את הקורקבנים. מוציאים את כל הצהוב והשומן. זו עבודה מבאסת קצת - אבל חובה לעשות אותה.
- שמים בסיר גדול עם מים עד ס"מ מעל הקורקבנים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבינונית נמוכה, מכסים עם מכסה, ומבשלים שעה.
- לאחר שעה מסננים את הקורקבנים מהמים ושמים אותם לרגע בקערה בצד.
- מייבשים את הסיר ומחממים בו את השמן.
- כשהשמן חם מכניסים את הבצל והקורקבנים ומטגנים מספר דקות תוך ערבוב עד שהבצל נהיה שקוף ומתחיל טיפה להזהיב.
- מוסיפים את מיץ העגבניות, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית - נמוכה ומבשלים עוד שעה.
- בינתיים שוטפים את האורז טוב טוב תחת מים קולחים.
- קוצצים את 2 צרורות הכוסברה קטן קטן קטן.
- סוחטים את הלימונים.
- לאחר שעה של בישול - בעזרת כף מחוררת מוציאים את הקורקבנים לקערה.
- מעבירים את הקוקבנים המבושלים למעבד מזון - וטוחנים ואתם כמה שניות. תיזהרו לא לטחון מדי - שלא יהיה משחה. הקורקבנים צריכים להיות רק טחונים דק.
- מחזירים את הקורקבנים הטחונים לסיר עם הרוטב.
- מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז ו80% מהכוסברה.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם (מעט מלח כי הקורבנים מלוחים מטבעם).
- מנמיכים את האש למינימום, סוגרים עם המכסה, ומבשלים 20 דקות.
- פותחים ומערבבים - אם יש עוד נוזלים - סוגרים את המכסה לעוד 5 דקות. המרקם צריך להיות מעט דייסתי - אבל לא נוזלי. כמו ריזוטו...
- מורידים מהאש.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
מגישים לכל אחד מנה ומפזרים מעל כל צלחת חופן מהכוסברה שנשארה, ושמים על השולחן עוד מיץ לימון למי שאוהב יותר חמוץ.
מגישים עם סלט ירקות קצוץ דק דק עם הרבה כוסברה ומית לימון.