מתכונים קלים מתכוני בשר כדורי בשר בתנור ברוטב שום ודבש

כדורי בשר בתנור ברוטב שום ודבש

מאת אסף כהן
כדורי בשר ברוטב שום ודבש

כדורי בשר בתנור ברוטב שום ודבש

על ידי 5 במרץ 2013

מה יותר כיף מכדורי בשר? כדורי בשר בתנור ברוטב שום ודבש. למרות הבישול בתנור שנעשה ללא רוטב - כדורי הבשר שומרים על עסיסיות ונימוחות בזכות הפלפל האדום והבצל שמפרישים נוזלים במהלך האפיה, וכמובן - הקפצה בסוף ברוטב סמיך ונהדר, מתקתק ועשיר. המתכון נעשה ללא תוספת שמן - מה שמוסיף עוד לכייפיות שלו.

במתכון נעשה שימוש ברוטב ווטשסטר - ניתן להשיג אותו בכל סופר נורמלי. מומלץ שיהיה בבית בכל מקרה. מי שאין לו - שישים 2 כפיות דבש, קצת מלח וטיפטיפונת צ'ילי גרוס, וכמה טיפות לימון. בכל אופן, עם רוטב אמיתי זה יהיה יותר טעים.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : 18-20 כדורי בשר

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הפלפל קטן קטן קטן קטן.
  • מגרדים את הבצל בפומפיה. (מי שאין לו סבלנות - שם את הפלפל והבצל במעבד מזון עד שהם נהיים דייסה)
  • שמים את הפלפל והבצל בקערה יחד עם הביצה, פרורי הלחם, רוטב סויה, רוטב ווסטרשייר ופלפל שחור גרוס.
  • מוסיפים את הבשר הטחון.
  • לשים בידיים טוב טוב עד שהכל הופך לעיסה אחת אחידה.
  • עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים ל20-25 דקות למקרר. (אפשר יותר - עד שעתיים)
  • 3-4 דקות לפני סוף הקירור מדליקים תנור ל230 מעלות ומסדרים תבנית עם נייר אפיה.
  • מוציאים את הבשר מהמקרר, מגלגלים כדורים ומסדרים יפה על נייר האפיה.
  • כשהכדורים מוכנים - מכניסים אותם לתנור ל 18 - 20 דקות ואפילו לא שניה יותר! אחרת הכדורים יתייבשו. חבל.
  • (בזמן הבישול - מכינים את התוספת. מומלץ להכין אורז לבן).
  • מוציאים את הכדורים מהתנור ונותנים להם כמה דקות מנוחה.
  • בינתיים לוקחים מחבת גדולה ומניחים על האש.
  • כשהמחבת חמה - כותשים לתוכה שום ונותנים לו 10-15 שניות לקבל את החום ולהתרכך.
  • מוסיפים את ציר הבשר, הדבש, הקורנפלור ומי שרוצה - גם טבסקו.
  • מבשלים דקה 2 תוך ערבוב בכף עץ עד שהרוטב מסמיך יפה.
  • מכניסים פנימה את כדורי הבשר - מקפיצים ומערבבים עד שהכל מכוסה ברוטב.
  • מוציאים לקערה.

זהו! מוכן!

כדורי בשר בתנור ברוטב שום ודבש ללא טיפת תוספת שמן. טעים ועשיר!

להגיש על אורז לבן.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: