כדורי בשר בתנור ברוטב שום ודבש
מה יותר כיף מכדורי בשר? כדורי בשר בתנור ברוטב שום ודבש. למרות הבישול בתנור שנעשה ללא רוטב - כדורי הבשר שומרים על עסיסיות ונימוחות בזכות הפלפל האדום והבצל שמפרישים נוזלים במהלך האפיה, וכמובן - הקפצה בסוף ברוטב סמיך ונהדר, מתקתק ועשיר. המתכון נעשה ללא תוספת שמן - מה שמוסיף עוד לכייפיות שלו.
במתכון נעשה שימוש ברוטב ווטשסטר - ניתן להשיג אותו בכל סופר נורמלי. מומלץ שיהיה בבית בכל מקרה. מי שאין לו - שישים 2 כפיות דבש, קצת מלח וטיפטיפונת צ'ילי גרוס, וכמה טיפות לימון. בכל אופן, עם רוטב אמיתי זה יהיה יותר טעים.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 18-20 כדורי בשר
מרכיבים
- לכדורי הבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- פלפל אדום - חצי פלפל קטן (אפילו שליש יספיק אם הוא גדול)
- בצל - 1 קטן
- רוטב סויה - 2 כפיות
- רוטב ווטשסטר - 2 כפיות (או תחליף כמו שרשמתי למעלה)
- פרורי לחם - רבע כוס
- ביצה - 1
- פלפל שחור גרוס - רבע כפית
- לרוטב דבש ושום
- ציר בקר - 250 מ''ל (אפשר תחליפי אבקה)
- שום כתוש - 2 -4 שיניים. אני אוהב 4. תלוי כמה אתם אוהבים שום.
- דבש - רבע כוס
- קורנפלור - כף בהריון
- טבסקו - 4-5 טיפות (לא חובה)
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- קוצצים את הפלפל קטן קטן קטן קטן.
- מגרדים את הבצל בפומפיה. (מי שאין לו סבלנות - שם את הפלפל והבצל במעבד מזון עד שהם נהיים דייסה)
- שמים את הפלפל והבצל בקערה יחד עם הביצה, פרורי הלחם, רוטב סויה, רוטב ווסטרשייר ופלפל שחור גרוס.
- מוסיפים את הבשר הטחון.
- לשים בידיים טוב טוב עד שהכל הופך לעיסה אחת אחידה.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים ל20-25 דקות למקרר. (אפשר יותר - עד שעתיים)
- 3-4 דקות לפני סוף הקירור מדליקים תנור ל230 מעלות ומסדרים תבנית עם נייר אפיה.
- מוציאים את הבשר מהמקרר, מגלגלים כדורים ומסדרים יפה על נייר האפיה.
- כשהכדורים מוכנים - מכניסים אותם לתנור ל 18 - 20 דקות ואפילו לא שניה יותר! אחרת הכדורים יתייבשו. חבל.
- (בזמן הבישול - מכינים את התוספת. מומלץ להכין אורז לבן).
- מוציאים את הכדורים מהתנור ונותנים להם כמה דקות מנוחה.
- בינתיים לוקחים מחבת גדולה ומניחים על האש.
- כשהמחבת חמה - כותשים לתוכה שום ונותנים לו 10-15 שניות לקבל את החום ולהתרכך.
- מוסיפים את ציר הבשר, הדבש, הקורנפלור ומי שרוצה - גם טבסקו.
- מבשלים דקה 2 תוך ערבוב בכף עץ עד שהרוטב מסמיך יפה.
- מכניסים פנימה את כדורי הבשר - מקפיצים ומערבבים עד שהכל מכוסה ברוטב.
- מוציאים לקערה.
זהו! מוכן!
כדורי בשר בתנור ברוטב שום ודבש ללא טיפת תוספת שמן. טעים ועשיר!
להגיש על אורז לבן.