עוף בקולה

מאת אסף כהן

עוף בקולה

על ידי 28 באוקטובר 2012

עוף הוא מחומרי הגלם הנהדרים ביותר שיש - כיוון שטעמו ניטרלי. מכיוון שכך - כמעט כל רוטב שנשים לו - יהיה טעים ויתלבש עליו בצורה נהדרת. אז אחרי שנתנו לכם מתכון של עוף בבירה - הנה מתכון לעוף עם משקה אחר - עוף בקולה. עוף בקולה הוא עוף מתקתק, פריך וטעים מאוד. וכמו כל מתכוני העוף - הוא קל להכנה ולא דורש יותר מדי תחכום. ניתן להשתמש בסוג הקולה המועדף עליכם - כל עוד זה לא דיאט (שכידוע אינו מתאים לבישול ומתפרק בחום). אז אם אתם רוצים להפתיע את עצמכם ואת האורחים שלכם בעוף מתוק וטעים - זה המתכון המושלם.

 

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 1h 15 min
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מוזגים את הקולה לקערה.
  • מוסיפים את הדבש, הקטשופ והשום.
  • מערבבים בעדינות כדי לא לייצר יותר מדי קצף - עד שהקטשופ והדבש מתמוססים.
  • מסדרים את העוף בתבנית עם שוליים (פיירקס יעשה את העבודה).
  • שופכים את כל התערובת על העוף - שישחה בה.
  • מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות למשך שעה ורבע לפחות.
  • מדי 20 דקות - פותחים את התנור ובעזרת כף יוצקים בנדיבות מהרוטב על העוף וממשיכים בבישול.

זהו! מוכן. מגישים עם תפוחי אדמה מתובלים, אורז לבן או פתיתים.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: