לביבות קישואים

מאת אסף כהן

לביבות קישואים

על ידי 7 בנובמבר 2012

לביבות קישואים הן מאכל פשוט להכנה, טעים מאוד ומומלץ כמרכיב עיקרי בארוחת ערב כשאין ממש כוח לבשל, או לעדר זאטוטים רעבים כשאין אוכל מוכן זמין. ההכנה מאוד פשוטה, ואפשר ורצוי לתת לילדים לעזור בתהליך ההכנה ולישת התערובת.

 

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שוטפים היטב את הקישואים, מורידים את הקצוות - ומגרדים על החלק הגס של הפומפיה לתוך קערה.
  • מעבירים את הקישואים המגוררים למסננת - וסוחטים להם את הצורה. ככל שנסחט יותר טוב - הלביבות יהיו יותר טובות. [nggallery id=58]
  • מחזירים חזרה את הקישואים הסחוטים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן.
  • מערבבים ולשים עד שהכל מתאחד. אם מרגישים שהבלילה דלילה מדי - מוסיפים קצת קמח.
  • מחממים שמן נמוך (בערך חצי - שני שליש ס"מ).
  • כשהשמן חם - לוקחים כף בלילה ומניחים בשמן. מוסיפים כפות עד שאין מקום - ושהלביבות לא תגענה אחת בשניה.
  • אחרי 2-3 דקות כשהלביבות משחימות מהצד התחתון - הופכים אותן בזהירות.
  • מטגנים עוד קצת עד שהן משחימות גם מהצד השני.
  • מוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן. להגיש עם גבינות לבנות או שמנת חמוצה ואפילו סתם ככה בפני עצמן.

בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: