מתכונים קלים מתכונים צמחוניים סופיצ'יני – אמפנדה איטלקית

סופיצ'יני – אמפנדה איטלקית

מאת אסף כהן
סופיצ'יני

סופיצ'יני – אמפנדה איטלקית

על ידי 4 בספטמבר 2012

את הסופיצ'יני הכירה לי ידידה מאוד טובה שלי, איטלקיה, שטענה שמדובר במאכל האיטלקי הכי טעים שהישראלים לא מכירים. היא גם טענה שאין סיכוי שאני אכין סופיצ'יני טעים כמו באיטליה. אז התערבנו. וניצחתי בהתערבות. והרי לפניכם מתכון לסופיצ'יני שזכה בהתערבות. אז מה זה בכלל סופיצ'יני? סופיצ'יני זה למעשה בצק עשיר ממולא ברוטב פיצה עדין וגבינות - מצופה בפרורי לחם. התוצאה היא תענוג. הסופיצ'יני נמס בפה - הוא פריך מבחוץ ורך ונמס מבפנים. ההכנה אמנם ארוכה - אבל תאמינו לי שהיא שווה כל רגע.

  • זמן הכנה : 2h 50 min
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

אופן הכנת בצק לסופיצ'יני

  • שמים בסיר את החלב, החמאה והמלח ומביאים לרתיחה.
  • ברגע שהחמאה נמסה כולה - מכבים את האש.
  • מעבירים לקערת מיקסר ומתחילים לערבב עם הגיטרה של המיקסר.
  • לאט לאט מוסיפים את הקמח.
  • אחרי שהוספתם את הקמח - תנו עוד דקה וחצי ערבול והפסיקו. בעדינות עם הידיים אחדו את הבצק (הוא חם מאוד! זהירות) המרקם שלו צריך להיות של פלסטלינה דביקה.
  • מעבירים את הבצק בעדינות לניילון נצמד איכותי ועוטפים אותו מכל הכיוונים.
  • מכניסים למקפיא לחצי שעה בדיוק. לא יותר ולא פחות. ואח"כ הוא יכול לנוח בניילון הנצמד במקרר עד שהרוטב פיצה מוכן.
  • בינתיים מכינים את רוטב הפיצה. מרסקים בבלנדר או מעבד מזון טוב טוב. ומחכים שגם הוא יתקרר לטמפ' החדר.

אופן הכנת הסופיצ'יני

  • מוציאים את הבצק מהניילון הנצמד.
  • לוקחים גוש נאה ועל משטח מקומח מרדדים אותו לעובי של 1-2 מ"מ. דק דק. שימו לב שהבצק מאוד דביק ומאוד גמיש. קמחו טוב טוב את המשטח, את המערוך ואת הבצק. הקפידו על כך - וזה ילך לכם בקלילות.
  • כשהבצק דק מספיק - חורצים עיגולים בעזרת פורמה או קערה גדולה.
  • שמים במרכז כל עיגול כף רוטב פיצה ומעט תערובת גבינה צהובה ומוצרלה. סוגרים ומהדקים את הקצוות היטב ומניחים במגש בצד.
  • אחרי שכל הבצק הפך לעיגולים ממולאים (בסביבות 35-40 יחידות) מתחילים לצפות.
  • שמים בקערה אחת ביצים טרופות ובקערה נוספת פרורי לחם - ועובדים כמו עם שניצל - רק ממש בעדינות. קודם ביצה, ואז מצפים היטב בפרורי לחם  - ולצלחת נקיה.
  • כשכולם מוכנים - זה הזמן לטגן.
  • מחממים כחצי ס"מ גובה של שמן קנולה במחבת. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה - ומוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן! זה כל כך טעים, שאין צורך להוסיף כלום. מי שממש מתעקש - יכול, בזמן שמחכים שהרוטב והבצק יתקררו, להכין רוטב שמנת פטריות וליצוק קצת מעל.

בתאבון!

 

הדפסה

 

בטח תשמחו להכין גם: