סלט פסטה עם פסטרמה
סלט פסטה עם פסטרמה הוא סלט טעים, מרענן ומיוחד אשר מתאים לאירוחים ואירוחים. הוא יכול לשמש כארוחת ערב טובה ומזינה או כתוספת לצד ארוחה גדולה יותר, בופה או סעודת חג. מומלץ להגיש אותו קר, ועם פסטרמות במספר טעמים.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
מרכיבים
- פסטה - חצי חבילה (250 גרם) מסוג: ביסלי, צינורות או פנה
- קישוא - 1 גדול או 2 קטנים
- פלפל אדום - 1 גדול
- גזר - 2 בינוניים
- בצל סגול - 1 קטן או חצי גדול
- זיתים - חופן וחצי - ירוקים או שחורים
- פסטרמה - 100 גרם בטעמים מעניינים (אני השתמשתי בשילוב של פסטרמה עם עגבניות מיובשות ופסטרמה עם חרדל דיז'ון של זוגלובק)
- שמן זית - רבע כוס
- אורגנו - כפית גדושה
- בזיליקום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מתחילים בפסטה - מכינים אותה על פי הוראות היצרן עד לדרגת - אל דנטה ולא יותר.
- בינתיים חותכים את הירקות לרצועות בעובי חצי ס"מ ובאורך של הפסטה.
- חותכים את הפסטרמות לרצועות בעובי ס"מ באורך של הפסטה.
- קוצצים את הזיתים - אבל לא מדי.
- כשהפסטה מוכנה - שוטפים אותה טוב טוב תחת מים קרים בשביל שתתקרר - ומסננים.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
- מוסיפים את הבצל והגזר למחבת ומטגנים תוך הקפצה וערבוב 3-4 דקות עד שהבצל נהיה שקוף והגזר מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את הקישואים והפלפלים וממשיכים להקפיץ עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את המלח, הפלפל הבזיליקום והאורגנו - וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהקישוא מטוגן ברמת well-done - כלומר שחום היטב מכל הכיוונים.
- מעבירים את הפסטה לקערת הגשה יפה, יוצקים את הירקות המטוגנים עם כל השמן מהמחבת.
- מוסיפים את הפסטרמה ומפזרים חצי מהזיתים על הסלט.
- מערבבים טוב טוב.
- מפזרים את החצי השני של הזיתים מעל הסלט.
זהו - מוכן!