הום פרייז

הום פרייז

הום פרייז

על ידי 23 ביולי 2012

הום פרייז הם גולת הכורת בכל פאב או המבורגריה שמכבדת את עצמה. אלה לא עוד תפוחי אדמה מתובלים - מדובר בתפוחי אדמה פריכים ונימוחים ברוטב צ'ילי מתוק שמשדרגים כל ארוחה.

 

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את תפוחי האדמה.
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות של ס"מ על ס"מ.
  • מכניסים לסיר עם מים ומכסים.
  • מביאים לרתיחה - ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע קל עוד 20 דקות.
  • בינתיים חותכים את הבצל לחצאים פרוסות ומפרידים בין השכבות.
  • לוקחים את המחבת הכי גדולה שלכם - ומחממים עליה כף חמאה עם קצת שמן זית.
  • מטגנים את הבצל עד לתחילת הזהבה, מכבים מיד את האש ומוציאים את הבצל לקערית.
  • כשתפוחי האדמה מוכנים (הם צריכים להיות רכים אבל לא מאוד) - מסננים אותם מהמים.
  • מוסיפים למחבת הגדולה 2 כפות חמאה ומעט שמן זית.
  • מוסיפים את תפוחי האדמה ודואגים שיהיו כולם בשכבה אחת.
  • מטגנים ללא ערבוב משהו כמו 7-8 דקות עד שתפוח האדמה מתחיל להשחים מלמטה.
  • מוספים פפריקה, מלח גס - וכותשים את שן השום פנימה ומערבבים.
  • מוסיפים את הבצל המטוגן ממקודם ומערבבים קלות.
  • מי שאוהב - יכול להוסיף ביצה פנימה ולערבב היטב. זה מוסיף לקריספיות ולנימוחות. אני ממליץ בחום.
  • אחרי שהביצה כולה עברה בישול - מוסיפים את הצי'לי המתוק ומערבבים שוב עוד 2-3 דקות עד שהצ'ילי מכסה את כל תפוחי האדמה.
  • מכבים את האש, מעבירים לקערה גדולה ומפזרים מעל שומשום ביד נדיבה.

זהו! מוכן! מומלץ להגיש לצד המבורגר או שניצל (לשומרי הכשרות - החליפו את החמאה במחמאה או שמן זית) או סתם כפינוק מול הטלוויזיה.

 

הדפסה

Related posts

פרויקט סושי – איך מכינים סושי?

טבעות בצל פריכות בתנור

טורטייה פרגיות עם ירקות צלויים

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף