ריזוטו קרצ'ופי – ריזוטו ארטישוק

ריזוטו קרצ'ופי – ריזוטו ארטישוק

על ידי 3 במרץ 2014

ריזוטו קרצ'ופי, או בעברית - ריזוטו ארטישוק, זו מנה נהדרת שניתן להכין לעיתים רחוקות כיוון שמכינים את הריזוטו מארטישוק טרי שהוא ירק עונתי וניתן להשיג אותו רק מעט זמן בשנה. אבל - כשכבר קונים ארטישוק - אין דבר טוב מאשר להכין ממנו ריזוטו רך ומפנק כמו איטלקי אמיתי. לפניכם מתכון מעולה לריזוטו ארטישוק טעים, ריחני ופשוט מושלם.

חשוב מאוד שלפני שמתחילים עם הריזוטו - לוודא כי כל המוצרים והמצרכים מוכנים בהישג יד, מהסיבה שריזוטו דורש תשומת לב תמידית - כל הזמן מערבבים ומערבבים.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : 2 מנות ריזוטו
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים עם ציר הירקות

  • מכניסים לסיר עמוק את מרכיבי הציר, מביאים לרתיחה ומנמיחים את האש.
  • ממשיכים לבשל על האש נמוכה לאורך כל זמן הבישול של הריזוטו.

מכינים את הריזוטו

  • מנקים את הארטישוקים וחותכים לפרוסות דקות (למנה עצמה אנחנו צריכים רק את הלבבות וקצת מהעלים - אז לא צריך להשקיע יותר מדי בניקוי...) הארטישוקים עלולים להשחיר כיוון שהם מלאים ברזל. זה בסדר. לא להבהל.
  • קוצצים את הבצל דק דק דק.
  • מחממים במחבת שמן זית. כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל.
  • מטגנים עד שהבצל מזהיב.
  • מוסיפים את הארטישוקים הפרוסים ומטגנים תוך ערבוב מספר דקות עד שהם מתרככים מעט.
  • מוסיפים את עלי הטימין, מערבבים ומוסיפים את האורז.
  • מערבבים עוד דקה שתיים.
  • מוסיפים יין לבן.
  • לאחר שהאלכוהול מתאדה - מתחילים להוסיף ציר ירקות עם מצקת.
  • מוסיפים בכל פעם קצת ומערבבים - עד שהנוזלים מתאדים ומוסיפים שוב ומערבבים.
  • מוסיפים קצת מלח ופלפל. לא לשים יותר מדי מלח כי הציר מלוח וגם הפרמז'ן.
  • טועמים מדי פעם את הריזוטו עד שהוא מגיע לריכוך האופטימלי.
  • כשהריזוטו מתרכך מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים את החמאה והפרמז'ן ומערבבים עד שמקבלים מרקם חמאתי ומבריק.

זהו! מוכן!

ניתן לקשט עם שבבי פרמז'ן, שבבי פקורינו, עירית קצוצה, או למי שמשיג - כמה טיפות שמן כמהין.

Buon appetito

הדפסה

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף