קציצות תרד
קציצות תרד קלות וטעימות לרגעים שבא לכם משהו טעים ובריא בלי הרבה מאמץ. קציצות תרד מכילות קוואקר שמסייע לאווריריות הקציצה ומשאיר את קציצות התרד קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים וכל כך טעימות שמראש מומלץ להכין כמות כפולה. קציצות תרד יכולות לשמש כמנה ראשונה או כארוחת ערב קלה בתוספת סלט ושמנת חמוצה.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 20 קציצות
מרכיבים
- מדליוני תרד - 800 גרם (חבילה שלמה מהקפואים בסופר)
- קוואקר - 6 כפות
- ביצים - 2
- שום כתוש - 2 שיניים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור טחון - לפי הטעם
- פרורי לחם - חצי כוס
- שמן קנולה - לטיגון
הוראות הכנה
- מכינים את התרד במיקרו על פי ההוראות שעל האריזה ומחכים שיתקרר.
- סוחטים היטב היטב את התרד (או בידיים - או ששמים על מסננת ולוחצים חזק על לקקן - אבל להשקיע! שיהיה יבש יבש יבש) ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה עם התרד את שאר המרכיבים פרט לפרורי הלחם ושמן הקנולה.
- לשים היטב היטב עם הידיים עד שנוצרת עיסה אחידה.
- מכינים צלחת שטוחה עם פרורי לחם.
- לוקחים מהתערובת ויוצרים קציצה פחוסה בעובי של פחות מס"מ.
- מצפים את הקציצה משני הצדדים בפרורי לחם (לא בכמות מאסיבית - מניחים, לוחצים קצת והופכים - מה שנדבק נדבק)
- מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון שטוח (משהו כמו חצי ס"מ שמן).
- כשהשמן רותח מטגנים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים (כ3 דקות לכל צד) ומוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
להגיש עם שמנת חמוצה או אפילו בפני עצמן.