פיצה מקסיקנית
פיצה מקסיקנית היא הגרסה שלי לטאקו ברוטב סלסה. את הטאקו אני מכין מקמח לבן רגיל אבל מטגן אותו כמו טאקו'ס מקסיקנים, מזליף רוטב סלסה מהיר שלא דורש בישול , מפזר גבינה צהובה - ושם בתנור.
הפיצה המקסיקנית טעימה מאוד, ומומלצת ביותר ככיבוד לאירוח עם בופה - או סתם ככה כשבא לאכול משהו מעניין.
המתכון הוא ל7-8 טאקוס. רצוי מראש להכין יותר כי זה הולך להיטרף!
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 5 דקות
- כמות : 8 טאקו
מרכיבים
- לטאקו
- קמח לבן - כוס
- מים פושרים - 8 כפות
- אבקת אפייה - 2 כפיות
- מלח - חצי כפית
- לרוטב הסלסה המהיר
- עגבניות מרוסקות - 400 גרם
- בצל ירוק - 2 גבעולים
- שום כתוש - 2 שיניים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מצרכים נוספים
- שמן קנולה - לטיגון שטוח
- גבינה צהובה - 2-3 פרוסות או חצי כוס מגורדת
הוראות הכנה
- מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
- מוסיפים את המים הפושרים ומערבלים טוב טוב.
- אוספים הכל בידיים ולשים טוב טוב ב5 דקות לפחות. הבצק צריך להיות יציב וגמיש.
- מגלגלים את הבצק לגליל ומחלקים אותו ל8 חלקים.
- מרדדים כל חלק בעזרת מערוך לבצק בגובה 2-3 מילימטר (לא דק מדי)
- במחבת גדולה מחממים שכבה של שמן - כמו לשניצלים.
- כשהשמן רותח - הכניסו את הטאקו'ס.
- טגנו 2-3 דקות מכל צד עד שהם מזהיבים. אם צומחות בועות - נסו למעוך אותן בעזרת מרית.
- מוציאים לנייר סופג.
- מסדרים נייר אפייה על תבנית - ומניחים את הטאקו'ס המוכנים.
- קוצצים את גבעולי הבצל הירוק לעיגולים קטנים ושמים בקערה.
- כותשים לקערה את השום.
- שמים בקערה את כל שאר מרכיבי הסלסה ומערבבים טוב טוב.
- יוצקים כף של רוטב על כל טאקו.
- מפזרים גבינה מעל כל טאקו.
- מחממים את התנור ל230 מעלות בגריל עליון.
- מכניסים את הטאקו'ס ל3 דקות - או עד שהגבינה נמסה ומתחילה להשחים.
זהו! מוכן!
בתאבון!