כרובית מוקרמת ברוטב בשמל
רוצים לגוון את הכרובית? מחפשים כיבוד משגע לאורחים? כרובית מוקרמת בבשמל זו מנה טעימה מאוד וקלה להכנה. אנחנו מוסיפים גבינה צהובה וממיסים אותה בתוך רוטב בשמל - ומקרימים את הכל בתנור והכרובית הופכת למעדן שאין לתאר.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- כרובית - אחת יפה
- חמאה - 50 גרם
- קמח - 50 גרם
- חלב - 250 מ''ל
- גבינה צהובה - 100 גרם
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- חומץ - כף
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מניחים את הכרובית בסיר - וממלאים מים עד כיסוי ועוד קצת.
- מוסיפים כף חומץ וכפית מלח.
- מביאים את המים לרתיחה ונותנים לכרובית לרתוח 3 דקות.
- מנמיכים את האש ומשאירים לבישול עוד 3 דקות.
- מכבים את האש ומסננים את הכרובית מהמים (אפשר לשמור את המים ולהכין מהם טחינה)
- כשהכרובית מתקררת - מפרקים אותה לפרחים ומסדרים בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
- בינתיים מגרדים את הגבינה הצהובה לפיסות.
- בסיר קטן ממיסים את החמאה בזהירות שלא תשרף.
- כשהחמאה נמסה - מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת עיסה.
- מוסיפים בהדרגה את החלב תוך ערבוב מתמיד עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה - זה רוטב הבשמל שלנו.
- מוסיפים מלח ופלפל ואת הגבינה הצהובה וממשיכים לערבב עד שכל הגבינה נמסה לתוך רוטב הבשמל.
- יוצקים את רוטב הבשמל על הכרובית ומפזרים מעל פפריקה ואבקת שום.
- מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל20 דקות - עד שהגבינה מתחילה להשחים מלמעלה.
זהו! מוכן!
להגיש עם כפות ומזלגות ולטרוף.