כרובית בציפוי פריך בתנור
כרובית בציפוי פריך אבל בתנור. מצפים את הכרובית בתערובת של קמח ותבלינים, מזליפים שמן זית איכותי - ונותנים לתנור ואבקת האפיה לעשות את שלהם. ציפוי הכרובית אמנם לא קריספי כמו בטיגון בשמן עמוק - אבל הוא פריך ומפנק. כרובית בציפוי פריך בתנור זו תוספת טעימה מאוד לארוחה, אירוח ועוד.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
הוראות הכנה
- מכניסים את ראש הכרובית בשלמותו לסירוממלאים מים קרים מהברז עד לכיסוי ועוד ס"מ.
- מוסיפים כף מלח וכף מיץ לימון.
- מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 3 דקות.
- מכבים את האש ומסננים את הכרובית מהמים (מומלץ לשמור את המים של הכרובית ולהכין מהם טחינה) - ונותנים לה להתקרר.
- כשהכרובית בטמפרטורה סבירה - מפרקים אותה לפרחים בגודל ביס או קצת יותר גדולים.
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה, השומשום, הפפריקה המתוקה, אבקת השום, מלח ופלפל שחור גרוס.
- מכינים תבנית עם נייר אפיה ומכינים תנור לחום של 200 מעלות.
- מצפים כל פרח כרובית בתערובת הקמח והתבלינים ומסדרים יפה על התבנית.
- מזליפים שמן בנדיבות. יותר שמן - יותר טוב. לא טיפה על כל כרובית - אלא בכיף.
- מכניסים את התבנית לתנור ומבשלים 20 דקות.
- לאחר 20 דקות - מעלים את החום ל220 מעלות וממשיכים לבשל עד להשחמה יפה ומלאה של הכרוביות (משהו כמו 20 דקות)
זהו! מוכן!
מגישים עם טחינה או צ'ילי מתוק או ככה סתם - זה טעים גם בלי רוטב.