כרובית בציפוי פריך בתנור

כרובית בציפוי פריך בתנור

כרובית בציפוי פריך בתנור

על ידי 27 באוקטובר 2014

כרובית בציפוי פריך אבל בתנור. מצפים את הכרובית בתערובת של קמח ותבלינים, מזליפים שמן זית איכותי - ונותנים לתנור ואבקת האפיה לעשות את שלהם. ציפוי הכרובית אמנם לא קריספי כמו בטיגון בשמן עמוק - אבל הוא פריך ומפנק. כרובית בציפוי פריך בתנור זו תוספת טעימה מאוד לארוחה, אירוח ועוד.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את ראש הכרובית בשלמותו לסירוממלאים מים קרים מהברז עד לכיסוי ועוד ס"מ.
  • מוסיפים כף מלח וכף מיץ לימון.
  • מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 3 דקות.
  • מכבים את האש ומסננים את הכרובית מהמים (מומלץ לשמור את המים של הכרובית ולהכין מהם טחינה) - ונותנים לה להתקרר.
  • כשהכרובית בטמפרטורה סבירה - מפרקים אותה לפרחים בגודל ביס או קצת יותר גדולים.
  • מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה, השומשום, הפפריקה המתוקה, אבקת השום, מלח ופלפל שחור גרוס.
  • מכינים תבנית עם נייר אפיה ומכינים תנור לחום של 200 מעלות.
  • מצפים כל פרח כרובית בתערובת הקמח והתבלינים ומסדרים יפה על התבנית.
  • מזליפים שמן בנדיבות. יותר שמן - יותר טוב. לא טיפה על כל כרובית - אלא בכיף.
  • מכניסים את התבנית לתנור ומבשלים 20 דקות.
  • לאחר 20 דקות - מעלים את החום ל220 מעלות וממשיכים לבשל עד להשחמה יפה ומלאה של הכרוביות (משהו כמו 20 דקות)

זהו! מוכן!

מגישים עם טחינה או צ'ילי מתוק או ככה סתם - זה טעים גם בלי רוטב.

הדפסה

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף