אפונה ברוטב עגבניות
אפונה ברוטב עגבניות היא תוספת קלאסית לארוחה חגיגית עם עוף ואורז לבן. היא מוסיפה צבע, טעם נפלא וריחות נהדרים. מומלצת בארוחות שבת, חג וסתם ככה בארוחת ערב עם שניצל ואורז.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 12 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- אפונה - ניתן לקנות קפוא בכל סופר - חצי חבילה.
- רסק עגבניות - 100 גרם (קופסה קטנה)
- מלח - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כפית
- שום גבישי - לפי הטעם (אפשר להשתמש בשום טרי כתוש במקום)
- מים - כחצי כוס (תלוי באיזו סמיכות רוצים)
- סוכר - מעט - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים סיר קטן על האש.
- שמים בסיר את רסק העגבניות.
- כשהרסק מתחמם מוסיפים את המים, השום והתבלינים - ומביאים לרתיחה.
- כשהכל רותח מוסיפים את האפונה.
- מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות או עד שהאפונה רכה מספיק.
- טועמים קצת את הרוטב - אם חמוץ מדי - מוסיפים טיפה טיפה סוכר.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.