רוטב סלסה רוזה – רוטב עגבניות ושמנת
רוטב סלסה רוזה הוא אחד הרטבים המפורסמים שיש וככזה - יש לו המון וריאציות: עם עגבניות טריות או רק עם רסק, עם מנת אלכוהול בפנים או בלי, עם בצל או בלי. בקיצור - כמספר המבשלים - מספר הוריאציות. ולכן המתכון שאני מביא פה הוא הווריאציה שלי לרוטב סלסה רוזה שהוא למעשה רוטב עגבניות ושמנת שהוא עדין, טעים ומהיר וקל להכנה. יש שנוהגים להוסיף קצת וודקה או יין לבן לרוטב - אני לא ממש אוהב את זה, לדעתי זה לא מוסיף כל כך. מה שכן מוסיף - זה ניוקי.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- בצל - 1 קטן
- שום - 2 שיניים
- שמנת לבישול - חצי ליטר
- עגבניות - 5 בשלות ויפות (או 400 גרם עגבניות מרוסקות)
- רסק עגבניות - 100 גרם (קופסא קטנה)
- אגוז מוסקט - קורט
- בזיליקום יבש - קורט
- סוכר - קורט
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית
הוראות הכנה
- חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים אותן ומוציאים מהן את הגרעינים.
- חותכים את העגבניות קטן קטן ושמים בקערה בצד.
- קוצצים את הבצל קטן קטן קטן.
- מחממים בסיר בינוני בגודלו שמן זית.
- כשהוא חם - מכניסים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
- כשהבצל משקיף - כותשים לתוכו את 2 שיני השום וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
- מוסיפים את העגבניות בזהירות (השמן קופץ) ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב עד שהעגבניות מסיימות להפריש את הנוזלים שלהן (עניין של 3-4 דקות)
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את השמנת ומערבבים.
- מוסיפים קורט אגוז מוסקט, קורט בזילקום, מלח, פלפל טחון, קורט סוכר ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ל75% - 66% תלוי ברמת הסמיכות האהובה עליכם.
זהו, הרוטב מוכן. מגישים על ניוקי, פטוצ'יני או כל פסטה רחבה אחרת. מומלץ להכין את הפסטה לצד הרוטב (הרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה) וכשהפסטה מוכנה - לסנן אותה ולהעביר אותה מיד לתוך הרוטב ולערבב בפנים. הרוטב יתלבש יפה יפה על הפסטה ויעטוף אותה כמו שצריך. וכך כשמגישים - מגישים רק פסטה מצופה ברוטב והצלחת לא תוצף.