מתכונים קלים רטבים ומטבלים פסטה עם חזה עוף ברוטב סלסה רוזה

פסטה עם חזה עוף ברוטב סלסה רוזה

מאת אסף כהן
פסטה עם חזה עוף ברוטב סלסה רוזה

פסטה עם חזה עוף ברוטב סלסה רוזה

על ידי 26 באוקטובר 2014

ארוחה שלמה בסיר אחד - שלוקחת פחות משעת הכנה. פסטה עם חזה עוף ברוטב עגבניות קרמי - טעים במיוחד, קל להכנה ומשביע מאוד. מה צריך יותר? פסטה עם חזה עוף ברוטב סלסה רוזה זה מתכון אולטימטיבי לארוחה מעולה במינימום זמן והשקעה.

המתכון המקורי אמנם מכיל שמנת - אבל בהחלט אפשר להכין את המתכון עם תחליפים צמחוניים.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים וחותכים את חזה העוף לקוביות ושמים בקערה.
  • מפזרים על נתחי חזה העוף מלח, פלפל שחור גרוס ואבקת שום ו3 כפות שמן זית.
  • לשים היטב בידיים עד שכל קוביות חזה העוף מצופות.
  • מחממים על אש בינונית - גבוהה סיר רחב במיוחד.
  • כשהסיר חם - מוסיפים את חזה העוף ומטגנים תוך ערבוב מתמיד - עד שהנתחים משנים את צבעם ללבן ומתחילים להשחים.
  • ברגע שכל הנתחים שינו את צבעם - מוציאים אותם לקערה (קערה אחרת מזו שהם היו קודם).
  • מוסיפים כף שמן זית לסיר בו טיגנו את העוף ומחממים אותה.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את המים הרותחים.
  • מוסיפים את הפסטה שבחרנו לאכול. אם מדובר בפסטות ארוכות - שוברים לחצאים.
  • אם המים לא מכסים את הפסטה - מוסיפים עוד קצת מים רותחים.
  • מבשלים על אש בינונית גבוהה לפי מה שכתוב על אריזת הפסטה לדרגת אל-דנטה. (פפרדלה כ-5 דק', לינגוויני ופטוצ'יני 7-8 דק')
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים.
  • מחזירים את קוביות חזה העוף, מערבבים, מכסים ומבשלים עוד 5-6 דקות עד שחזה העוף העבה ביותר מוכן מבפנים והרוטב מסמיך.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: