מתכונים קלים קונדיטוריה סהרוני אלה

סהרוני אלה

מאת אסף כהן
סהרוני אלה - כיסנים ממולאים ריבת חלב

סהרוני אלה

על ידי 28 באוגוסט 2013

סהרוני אלה נקראים על שם אשתי שיצרה את הדבר הנהדר הזה. יום אחד נשאר לנו קצת בצק ממאפה אחר שהכנו ומכיוון שהבצק היה ממש טוב - אבל לא נשאר לו מילוי - אלה החליטה להפוך אותו לקינוח. מילאה בריבת חלב, פזרה פצפוצי שוקולד - הכניסה לתנור ויצא לא פחות ממעדן מדהים. מומלץ כקינוח לכל אירוע.

  • זמן הכנה : 1h 20 min
  • זמן בישול : 12 דקות
  • כמות : 35 סהרונים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים בקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את השמרים והשמן ולשים בידיים.
  • מוסיפים מים לאט לאט לפי הצורך תוך כדי לישה.
  • מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, חזק וגמיש.
  • מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה - לשעה לפחות.
  • בינתיים שוברים את הביסקוויטים לפרורים גסים.
  • מרדדים את הבצק דק דק דק.
  • קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בערך.
  • במרכז כל עיגול שמים כפית ריבת חלב ומניחים מעט עוגיות.
  • סוגרים לשניים ומהדקים טוב טוב טוב את הקצוות.
  • משאירים לטפיחה עוד 20 דקות.
  • מהדקים שוב את הקצוות.
  • טורפים את הביצה טוב טוב ומושחים את הסהרונים בביצה הטרופה.
  • מפזרים בנדיבות פצפוצי שוקולד.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל12 דקות.

זהו! מוכן!

לתת לזה לפחות 10 דקות התקררות כי המלית רותחת.

ולטרוף!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: