3.5אלף 
הדפסה
סהרוני אלה
סהרוני אלה נקראים על שם אשתי שיצרה את הדבר הנהדר הזה. יום אחד נשאר לנו קצת בצק ממאפה אחר שהכנו ומכיוון שהבצק היה ממש טוב - אבל לא נשאר לו מילוי - אלה החליטה להפוך אותו לקינוח. מילאה בריבת חלב, פזרה פצפוצי שוקולד - הכניסה לתנור ויצא לא פחות ממעדן מדהים. מומלץ כקינוח לכל אירוע.
- זמן הכנה : 1h 20 min
- זמן בישול : 12 דקות
- כמות : 35 סהרונים
מרכיבים
- לבצק
- קמח לבן - חצי קילו
- שמרים יבשים - 11 גרם (כף)
- שמן זית - שלושת רבעי כוס
- מלח - כף
- מים פושרים - כוס
- למלית
- ריבת חלב - קופסה (לא נשתמש בהכל...)
- ביסקוויטים - מהסוג האהוב. פתי-בר, אוראו - הכל הולך
- לאפייה
- ביצה - 1
- פצפוצי שוקולד - לפי הצורך
הוראות הכנה
- שמים בקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את השמרים והשמן ולשים בידיים.
- מוסיפים מים לאט לאט לפי הצורך תוך כדי לישה.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, חזק וגמיש.
- מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה - לשעה לפחות.
- בינתיים שוברים את הביסקוויטים לפרורים גסים.
- מרדדים את הבצק דק דק דק.
- קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בערך.
- במרכז כל עיגול שמים כפית ריבת חלב ומניחים מעט עוגיות.
- סוגרים לשניים ומהדקים טוב טוב טוב את הקצוות.
- משאירים לטפיחה עוד 20 דקות.
- מהדקים שוב את הקצוות.
- טורפים את הביצה טוב טוב ומושחים את הסהרונים בביצה הטרופה.
- מפזרים בנדיבות פצפוצי שוקולד.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל12 דקות.
זהו! מוכן!
לתת לזה לפחות 10 דקות התקררות כי המלית רותחת.
ולטרוף!