3.6אלף
הדפסה
עוגת מייפל
עוגת מייפל היא עוגה קלאסית, מתוקה וכמובן - טעימה מאוד מאוד. עוגת מייפל היא עוגה בחושה וקלה להכנה. מומלץ להשתמש במייפל אמיתי ולא בחיקויים. ההבדל בטעם הוא אדיר.
- זמן הכנה : 7 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
- קמח תופח - כוס ורבע
- סוכר - כוס ורבע
- ביצים - 3
- שמנת חמוצה - 1 (או אשל, או שמנת מתוקה 10%)
- שמן - חצי כוס
- מייפל - 2 כפות
- מייפל - רבע כוס (בנוסף)
- תמצית וניל - כפית
- שקדים פרוסים - 50 גרם
- מים רותחים - רבע כוס
הוראות הכנה
- מקציפים את הביצים עם הסוכר.
- מוסיפים את שאר החומרים חוץ משקדים.
- משמנים היטב בחמאה תבנית עגולה, רצוי קפיצית - ומפזרים את השקדים. חשוב להשתמש בתבנית בעלת ציפוי טפלון או קרמי כדי לחלץ בקלות את העוגה בסיום האפיה.
- יוצקים את התערובת על השקדים ואופים בחום של 180 מעלות כ35 עד 40 דקות עד שהעוגה יציבה ובעלת צבע זהוב יפה.
- בעודה חמה הופכים את העוגה על צלחת רחבה כך שהשקדים יהיו מלמעלה.
- מערבבים 1/4 כוס מייפל עם 1/4 כוס מים רותחים ויוצקים על העוגה החמה.
זהו! מוכן.
מחכים שהעוגה תתקרר - ומגישים לאורחים.
בתאבון