מתכונים קלים מתכונים צמחוניים סלט תפוחי אדמה וביצים

סלט תפוחי אדמה וביצים

מאת אסף כהן
סלט תפוחי אדמה וביצים

סלט תפוחי אדמה וביצים

על ידי 15 במאי 2016

סלט תפוחי אדמה וביצים הוא אחד הסלטים הקלסיים הטעימים ומכיל בנוסף גם אפונה, גזר ומלפפונים חמוצים. סלט תפוחי אדמה וביצים מתאים לכל ארוחה ואירוע - הוא קל מאוד להכנה ומאוד מאוד טעים. משך ההכנה אולי ארוך - אבל בסוף מקבלים סלט תפוחי אדמה וביצים משגע בטעמו.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים את הביצים בסיר וממלאים במים עד כיסוי ועוד קצת.
  • מוסיפים למים כף חומץ וכף מלח (זה ימנע מהביצים להתפוצץ במהלך הבישול) ומביאים לרתיחה.
  • בינתיים מכניסים את תפוחי האדמה לסיר אחד וממלאים במים עד כיסוי ועד קצת ומביאים גם לרתיחה.
  • כשסיר הביצים רותח - מנמיכים אש לבעבוע קל ומבשלים 15 דקות.
  • כשסיר תפוחי האדמה רותח - מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 35 שקות - או עד שאפשר לתקוע סכין מצד לצד בקלות.
  • לאחר 15 דקות כשהביצים מוכנות - מסננים מהמים ומניחים שיתקררו.
  • כשהביצים מתקררות לטמפ' שאפשר לגעת בהן (אפשר לקרר בעזרת מים קרים זורמים) - מקלפים אותן.
  • קוצצים את הביצים דק דק ומעבירים לקערה גדולה.
  • כשתפוחי האדמה רכים - שוטפים אותם במים קרים ותחת המים מורידים את הקליפה.
  • מחכים עוד קצת שתפוחי האדמה יתקררו, חותכים אותם לקוביות גסות ומוסיפים לקערה עם הביצים.
  • קוצצים את הבצל ומוסיפים לקערה.
  • קוצצים את המלפפונים החמוצים לקוביות ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את האפונה והגזר.
  • מוסיפים את 2 כפות המיונז ומערבבים בעדינות. מומלץ לערבב עם כף עץ.
  • מכניסים למקרר לשעה לפחות ועדיף ללילה שלם - כך המיונז יפתוס את הטעמים של כל הסלט והסלט יהיה הרבה יותר עשיר.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: