4.2אלף
הדפסה
סלט תפוחי אדמה וביצים
סלט תפוחי אדמה וביצים הוא אחד הסלטים הקלסיים הטעימים ומכיל בנוסף גם אפונה, גזר ומלפפונים חמוצים. סלט תפוחי אדמה וביצים מתאים לכל ארוחה ואירוע - הוא קל מאוד להכנה ומאוד מאוד טעים. משך ההכנה אולי ארוך - אבל בסוף מקבלים סלט תפוחי אדמה וביצים משגע בטעמו.
- זמן הכנה : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 2
- ביצים - 6
- אפונה וגזר - כוס מקופסת שימורים (ללא הנוזלים)
- בצל - 1 קטנטן או רבע בצל גדול
- מלפפונים חמוצים - 4 בינוניים במלח
- מיונז - 2 כפות
- מים - לפי הצורך
- חומץ - כף
- מלח - כף
הוראות הכנה
- שמים את הביצים בסיר וממלאים במים עד כיסוי ועוד קצת.
- מוסיפים למים כף חומץ וכף מלח (זה ימנע מהביצים להתפוצץ במהלך הבישול) ומביאים לרתיחה.
- בינתיים מכניסים את תפוחי האדמה לסיר אחד וממלאים במים עד כיסוי ועד קצת ומביאים גם לרתיחה.
- כשסיר הביצים רותח - מנמיכים אש לבעבוע קל ומבשלים 15 דקות.
- כשסיר תפוחי האדמה רותח - מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 35 שקות - או עד שאפשר לתקוע סכין מצד לצד בקלות.
- לאחר 15 דקות כשהביצים מוכנות - מסננים מהמים ומניחים שיתקררו.
- כשהביצים מתקררות לטמפ' שאפשר לגעת בהן (אפשר לקרר בעזרת מים קרים זורמים) - מקלפים אותן.
- קוצצים את הביצים דק דק ומעבירים לקערה גדולה.
- כשתפוחי האדמה רכים - שוטפים אותם במים קרים ותחת המים מורידים את הקליפה.
- מחכים עוד קצת שתפוחי האדמה יתקררו, חותכים אותם לקוביות גסות ומוסיפים לקערה עם הביצים.
- קוצצים את הבצל ומוסיפים לקערה.
- קוצצים את המלפפונים החמוצים לקוביות ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את האפונה והגזר.
- מוסיפים את 2 כפות המיונז ומערבבים בעדינות. מומלץ לערבב עם כף עץ.
- מכניסים למקרר לשעה לפחות ועדיף ללילה שלם - כך המיונז יפתוס את הטעמים של כל הסלט והסלט יהיה הרבה יותר עשיר.
זהו! מוכן!