לביבות קישואים ופרסה
המתכון הזה של לביבות קישואים ופרסה נולד לי במקרה כשהכנתי קישואים ממולאים ונשארה לי כמות גדולה של הבפנים של הקישוא. בד"כ אני נפתר מהעודפים - אבל הפעם החלטתי להכין לביבות קישואים. אז הוספתי פרסה ותבלינים וטיגנתי לביבות קישואים ופרסה נהדרות כל כך - שהחלטתי להכין עוד ממולאים רק בשביל תירוץ להכין עוד סיבוב של לביבות קישואים ופרסה.
כמובן שלא חובה להכין ממולאים בשביל הלביבות הנהדרות האלו... אבל למה לא להנות משני העולמות?
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 20 לביבות
מרכיבים
- קישואים עגולים - 6 קישואים יפים
- פרסה - גבעול אחד גדול
- ביצה - אחת טריה
- קמח - 3 כפות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אבקת בצל - כפית
- שמן קנולה - לטיגון
הוראות הכנה
- מרוקנים את הקישואים בעזרת כפית פריזאית. את הקישוא עצמו אפשר למלא במה שרוצים. אנחנו צריכים רק את הבפנים.
- מנקים את הפרסה וחותכים לטבעות גסות.
- מכניסים הכל למעבד מזון - וטוחנים עד שהכל מתרסק לחלוטין לרסק אחיד.
- ועכשיו החלק הכי חשוב: מעבירים את הרסק למסננת צפופה וסוחטים להכל את הצורה (אני לחצתי את הרסק עם לקקן) עד שכל הנוזלים יוצאים. חשוב לסחוט חזק חזק.
- מעבירים את הרסק הסחוט לקערה, מוסיפים את הביצה, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב עם כף. אם התערובת דלילה מדי - מוסיפים עוד קצת קמח.
- מחממים שמן שטוח במחבת (בערך חצי ס"מ).
- כשהשמן רותח לוקחים כף מהבלילה ומורידים למחבת.
- ממלאים את המחבת בלביבות.
- לאחר שהלביבה משחימה קלות מלמטה - הופכים אותן בעזרת מרית ומטגנים מצד שני עוד כמה דקות להשחמה קלה.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מגישים כמו שהן (אם מצליחים לשמור אותן מפני חמדנים) או עם שמנת חמוצה.