3.7אלף 
הדפסה
הוט פרייז
הוט פרייז זה כמו הום פרייז - רק חריף בטירוף. לקחתי את כל המרכיבים של ההום פרייז - והמרתי אותם בגרסה החריפה. יוצא חריף אש וטעים אש - ולא מיועד לבעלי חיך רגיש.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - חצי קילו
- שיני שום - 2 שיניים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה חריפה - כפית גדושה
- ביצה - 1
- חמאה - 30 גרם (אפשר גם מרגרינה)
- שמן זית - 2 כפות
- צ'ילי חריף - 2-3 כפות
- מים - לפי הצורך
- שומשום - כפית - לא חובה
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקובית של בערך ס"מ - ושמים בסיר.
- ממלאים את הסיר במים עד כיסוי ועוד 2 ס"מ.
- מביאים לרתיחה - ואז מבשלים על אש בינונית - נמוכה עוד 15 דקות.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים.
- במחבת או סיר שטוח ממיסים את החמאה עם שמן הזית.
- כשהחמאה נמסה - מוסיפים את תפוחי האדמה בשכבה אחת ומניחים להם להיטגן משהו כמו 5-6 דקות עד שהחלק התחתון של תפוחי האדמה משחים.
- בינתיים פורסים את השום לפרוסות דקות - ואז לרצועות.
- מוסיפים את המלח, הפלפל והפפריקה החריפה ומערבבים בעדינות עם כף עץ.
- ממשיכים לטגן ולערבב עוד 3-4 דקות עד שתפוחי האדמה קיבלו השחמה יפה מכל הכיוונים.
- מוסיפים את רצועות השום ומקפיצים עוד דקה.
- שוברים פנימה את הביצה ומיד מפוצצים את הצהוב והמערבבים את הביצה יחד עם פתוחי האדמה.
- מוסיפים את הצ'ילי החריף ומערבבים.
זהו! מוכן!
להגיש עם הרבה מים.