גיבץ

מאת אסף כהן
גיבץ

גיבץ

על ידי 24 בנובמבר 2013

גיבץ הוא תבשיל ירקות רומני אך למעשה נוהגים להכין אותו בויראציות שונות ברוב מזרח אירופה. הגיבץ קל מאוד להכנה ומאוד מאוד טעים. מתאים לארוחות חורפיות כשרוצים תוספת ירק טעימה, עשירה ומשביעה במיוחד.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את החציל, הפלפל, הקישואים והכרוב לקוביות.
  • את הגזר מקלפים וחותכים לפרוסות.
  • שמים הכל בסיר רחב ושטוח.
  • מוסיפים את מיץ העגבניות.
  • מוסיפים את התבלינים.
  • מוסיפים מעט סוכר לשבור את החמיצות של העגבניות.
  • מביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש בינונית - נמוכה בערך שעה עד שהירק הקשה ביותר (במקרה שלנו - הגזר) מתרכך.
הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: