מתכונים קלים מנות עיקריות לפסח תבשיל קדרה – עוף עם אורז וירקות בסגנון הודי

תבשיל קדרה – עוף עם אורז וירקות בסגנון הודי

מאת אסף כהן
תבשיל קדרה בסגנון הודי

תבשיל קדרה – עוף עם אורז וירקות בסגנון הודי

על ידי 5 בינואר 2015

תבשיל עוף עם אורז וירקות בסגנון הודי הוא טעים מאוד, ריחני מאוד ופשוט משגע. את התבשיל מכינים בקדרת חרס גדולה או סיר יציקה טוב שאפשר להכניס לתנור. התבשיל מתובל בסגנון הודי עם גראם מסאלה, כוסברה טחונה וכמון שניתן להשיג בכל חנות תבלינים ומלא ירקות טובים וטעימים.

במתכון השתמשתי בקדרת חרס - אבל אם אין לכם אפשר להשתמש בסיר יציקה טוב (תנור הולנדי).

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • משרים את האורז הבסמטי כ10 דקות במים רותחים, מסננים היטב ומסדרים בשכבה בתחתית הקדרה.
  • קוצצים את הבצלים קטן קטן.
  • מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
  • מסדרים את העוף והבצל על שכבת האורז (עם השמן מהמחבת).
  • חותכים את הקישואים לחצאי עיגול.
  • חותכים את הגזרים לחתיכות באורך ס"מ וחצי - וכל חתיכה לחצי.
  • חותכים את הפלפלים לריבועים.
  • מחממים עוד שמן (משהו כמו רבע ס"מ) במחבת.
  • מטגנים את הגזרים 3 דקות.
  • מוסיפים את הקישואים והפלפלים ומטגנים עד שהם מתרככים.
  • מעבירים אותם (הפעם בלי השמן) על העופות.
  • מעל הירקות מפזרים את האפונה הירוקה.
  • מערבבים יחד את ציר הבקר (או התחליף) עם התבלינים והשום הכתוש - ושופכים הכל על כל תכולת הקדרה.
  • סוגרים במכסה.
  • מכניסים לסיר שחומם ל200 מעלות למשך שעה.
  • מוציאים מהתנור - משאירים מכוסה עוד כ-רבע שעה להתייצבות.

זהו! מוכן!

מעבירים את הכל לקערת הגשה ענקית ומגישים במרכז השולחן.

הדפסה

 

בטח תשמחו להכין גם: