מתכונים קלים מתכוני עוף עוף פיקנטי בציפוי פריך בתנור

עוף פיקנטי בציפוי פריך בתנור

מאת אסף כהן

עוף פיקנטי בציפוי פריך בתנור

על ידי 7 באוקטובר 2014

רוצים לשדרג את העוף? עוף פיקנטי בציפוי פריך זו מנת עוף טעימה ומוצלחת ביותר. שוקי העוף יושבים במרינדה פיקנטית (לא מאוד פיקנטית! רק טיפה) במשך שעה ואז מצפים את העוף בציפוי פריך ומכניסים לתנור. התוצאה? עוף פיקנטי, פריך, יפה וטעים במיוחד שיתאים לכל ארוחת ערב או סעודת חג.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 50 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים בקערה את מרכיבי המרינדה - וטורפים היטב במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מכניסים את חלקי העוף למרינדה ומערבבים היטב בידיים עד שכל העוף מצופה במרינדה.
  • מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות - ועד 8 שעות. כל המרבה הרי זה משובח.
  • לאחר ההשרייה מוציאים את העוף מהמקרר.
  • בקערה נוספת מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי - פרט לשמן הזית.
  • מכינים תבנית עם נייר אפיה או נייר כסף.
  • לוקחים כל חתיכת עוף, מכניסים אותה לתערובת הקמח והתבלינים ומצפים היטב.
  • מנערים את עודפי הציפוי ומניחים על התבנית.
  • לאחר שכל העוף מצופה ומוכן - מזליפים בכיף שמן זית על חלק העוף (אבל לא להתביע - פס או שניים של שמן זית על כל נתח).
  • מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות ל50 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם ברוקולי וכרובית מתובלים או כל תוספת אחרת.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: