3.9אלף 
הדפסה
עוף פיקנטי בציפוי פריך בתנור
רוצים לשדרג את העוף? עוף פיקנטי בציפוי פריך זו מנת עוף טעימה ומוצלחת ביותר. שוקי העוף יושבים במרינדה פיקנטית (לא מאוד פיקנטית! רק טיפה) במשך שעה ואז מצפים את העוף בציפוי פריך ומכניסים לתנור. התוצאה? עוף פיקנטי, פריך, יפה וטעים במיוחד שיתאים לכל ארוחת ערב או סעודת חג.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 50 דקות
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 - 10 (אפשר גם כרעיים וירכיים)
- למרינדה הפיקנטית
- חרדל דיז'ון חלק - 2 כפות
- שום כתוש - 3 שיניים
- טבסקו - כף (אפשר כפית...)
- שמן זית - שליש כוס
- לציפוי הפריך
- קמח - חצי כוס
- פפריקה מתוקה - כף (אפשר חריפה למי שרוצה)
- תימין - 2 גבעולים טריים או רבע כפית יבש
- שומשום - 3 כפות
- מלח - קורט
- פלפל שחור גרוס - בכיף
- אבקת אפיה - כפית
- שמן זית - להזלפה
הוראות הכנה
- שמים בקערה את מרכיבי המרינדה - וטורפים היטב במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
- מכניסים את חלקי העוף למרינדה ומערבבים היטב בידיים עד שכל העוף מצופה במרינדה.
- מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות - ועד 8 שעות. כל המרבה הרי זה משובח.
- לאחר ההשרייה מוציאים את העוף מהמקרר.
- בקערה נוספת מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי - פרט לשמן הזית.
- מכינים תבנית עם נייר אפיה או נייר כסף.
- לוקחים כל חתיכת עוף, מכניסים אותה לתערובת הקמח והתבלינים ומצפים היטב.
- מנערים את עודפי הציפוי ומניחים על התבנית.
- לאחר שכל העוף מצופה ומוכן - מזליפים בכיף שמן זית על חלק העוף (אבל לא להתביע - פס או שניים של שמן זית על כל נתח).
- מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות ל50 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם ברוקולי וכרובית מתובלים או כל תוספת אחרת.