עוף עם תפוחי אדמה ופלפל אדום בתנור

עוף עם תפוחי אדמה ופלפלים זו ארוחה זריזה וטעימה במיוחד. שמים את כל החומרים בתבנית מכניסים לתנור - והופ יש לנו ארוחה שלמה - רק להוסיף סלט. עוף עם תפוחי אדמה ופלפלים מתאים לארוחת שבת טעימה וטובה כשיש לכם יום שישי לחוץ במיוחד ואפילו כארוחת ערב באמצע השבוע. חם, טעים, מהיר ומושלם.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם ירכיים
- תפוחי אדמה - 6
- בצל - 1-2 גדולים
- פלפל אדום - 1
- שיני שום - 4
- פפריקה מתוקה - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 4-5 כפות - ואפשר גם יותר לפי הצורך
הוראות הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בעובי ס"מ.
- חותכים את הבצל לקוביות בעובי ס"מ.
- חותכים את הפלפל לקוביות בעובי ס"מ.
- מועכים קלות את שיני השום (לא לכתוש - למעוך טיפה)
- שמים את כל הירקות יחד עם העוף ושיני השום בקערה גדולה.
- מוסיפים את התבלינים ושמן הזית ומערבבים היטב בידיים עד שהכל מצופה בשמן ותבלינים.
- מעבירים את הכל לתבנית חסינת חום עם שוליים לתנור - אפשר גם על תבנית רגילה עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות לשעה שלמה.
זהו! מוכן!
לא צריך להוסיף כלום. אולי סלט.