מתכונים קלים מתכוני עוף עוף בשום בתנור

עוף בשום בתנור

מאת אסף כהן
עוף בשום

עוף בשום בתנור

על ידי 6 ביוני 2013

שום הוא אחד הדברים הנפלאים במזון. לאחר בישול הוא מפיץ ניחוח נהדר ומעניק טעמים נפלאים לכל תבשיל שהוא נמצא בו. אז תארו לכם איזה עוף נפלא הוא עוף בשום בתנור - את השום אנחנו דוחפים מתחת לעור - שיהיה ישירות על הבשר ויעניק מטעמיו הנהדרים לעוף. בסוף הבישול השום יעשה רך, מתקתק ונימוח וטעים כל כך יחד עם העוף. עוף בשום בתנור הוא טעים, קל להכנה וכולם ילקקו את האצבעות.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את השוקיים והירכיים משאריות שומן - אבל משאירים את העור.
  • מסדרים את העופות בתבנית חסינת חום עם שוליים (פיירקס).
  • מפרקים את השום לשיניים ומקלפים. (טיפ - לקלף כמות גדולה של שיני שום: מפרקים את ראש השום ליחידות, שמים בקופסה גדולה סגורה - ומנערים בעוצמה 10 שניות. כל שיני השום יתקלפו מאליהן.)
  • מועכים קלות כל שן שום.
  • דוחפים שן שום לכל ירך ושוק מתחת לעור.
  • את שאר השיניים מפזרים בתבנית עצמה.
  • מפזרים את הפפריקה המלח והפלפל השחור מעל העופות.
  • מזליפים שמן זית על על העופות ביד נדיבה אבל לא להטביע.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל 50-55 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם אורז או פתיתים או תפוחי אדמה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: