4.1אלף
הדפסה
עוף ברוטב תפוזים ומייפל
מחפשים עוף עסיסי וטעים במיוחד? עוף ברוטב מיץ תפוזים סחוט בתוספת סירופ מייפל משובח - זה בדיוק מה שאתם מחפשים. העוף יוצא עסיסי, יפה והכי חשוב - טעים ומלא רוטב מצוין.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם כרעיים
- מיץ תפוזים - 150 מ''ל (בערך 2 תפוזים סחוטים)
- מייפל - 5 כפות
- פפריקה מתוקה - לפי הצורך
- שמן זית - 2 כפות
הוראות הכנה
- מסדרים את חלקי העוף בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים. מומלץ תבנית שתתאים בדיוק לכמות העופות.
- מערבבים יחד את מיץ התפוזים והמייפל.
- שופכים את תערובת מיץ התפוזים לתבנית שתכסה כמעט את כל העוף - אבל לא את החלק העליון (שלושת רבעי כיסוי).
- מערבבים הכל היטב שגם העופות יקבלו קצת מעטפת של הרוטב.
- מפזרים מעט פפריקה מתוקה על כל נתח של עוף.
- יוצקים כמה הזלפות של שמן זית על כל עוף.
- מכניסים לתנור ל180 מעלות לשעה שלמה.
- כל רבע שעה פותחים את התנור - ובעזרת כף יוצקים מהרוטב על גבי העופות ומחזירים פנימה.
זהו! מוכן!
מגישים עם אורז לבן והרבה מהרוטב.