מתכונים קלים מתכוני עוף עוף במרינדת הדרים

עוף במרינדת הדרים

מאת אסף כהן
עוף במרינדת הדרים

עוף במרינדת הדרים

על ידי 24 ביולי 2013

עוף במרינדת הדרים הוא עוף במשרה תפוז ולימון עם גרידת הקליפות של הפירות הנהדרים הללו בתוספת ודבש מתוק. העוף טעים ברמות אדירות והריח... אוי הריחות של ההדרים וגרידות הקליפה... אי אפשר לעמוד בפני העוף הזה.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות
  • כמות : 4 - 6 מנות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את העופות (אפשר להוריד את העור - אני ממליץ להשאיר) ומסדרים בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
  • בעזרת סכין עושים חתכים לרוחב העופות (לא עד העצם).
  • מגרדים את קליפות הלימון והתפוז על פומפיה דקה לקבלת גרידה.
  • סוחטים את התפוז והלימון לקערה.
  • מוסיפים לקערה את הדבש, חצי מגרידת הלימון והתפוז, המלח והפלפל.
  • מערבבים בעזרת מטרפה עד שהכל מתמוסס ומתאחד.
  • שופכים את התערובת לתבנית.
  • מומלץ להשאיר במקרר לכמה שעות - זה יעזור לטעמים לחדור לעוף. ואפשר גם להמשיך לבישול - במקרה כזה - לושו את העוף בידיים עם המרינדה שיהיה מכוסה ומצופה כולו במשרה.
  • מפזרים חצי מחצי הגרידה שנשארה (בשאר אפשר להשתמש למשהו אחר)
  • מכניסים לתנור ל180 מעלות לשעה כשכל רבע שעה מסובבים את העוף שיקבל את המשרה מכל הכיוונים.
  • ב5 דקות האחרונות בתנור - מעבירים לגריל עליון כדי שהעוף יקבל השחמה ופריכות נהדרים.

זהו! מוכן!

מגישים עם אורז לבן או אורז עם ירקות.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: