מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים בתנור בדבש ושום

כנפיים בתנור בדבש ושום

מאת אסף כהן
כנפיים בדבש ושום

כנפיים בתנור בדבש ושום

על ידי 9 באפריל 2013

מתכון נהדר לכנפיים בדבש ושום שאפשר להכין בתנור או על המנגל. סוד הטעם הנהדר הוא בהשרייה: ככל שתשרו יותר זמן - הטעם יהיה יותר טוב. והמתכון כל כך קל וכל כך טעים שזה מדהים. הכנפיים מתוקות עם עיקצוץ חריף - וטעימות גם למי שלא מתחבר לפיקנטיות. נסו ותראו!

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפיים משאריות נוצות ושומנים מיותרים ושמים בקערה.
  • שופכים את כל המרכיבים לקערה.
  • מעסים טוב טוב את הכנפיים שיהיו מכוסות במשרה.
  • מניחים צלחת כבדה או משקולת אחרת על הכנפיים שישבו טוב טוב במשרה בקערה.
  • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
  • מי שרוצה את הכנפיים על המנגל - לוקח את הכנפיים, צולה משני הצדדים עד שהן חרוכות מבחוץ ועשויות מבפנים.
  • מי שמכין את הכנפיים בתנור - מחמם תנור ל200 מעלות (מומלץ בגריל עליון - אפשר גם סתם בטורבו רגיל).
  • מסדרים את הכנפיים בתבנית על נייר אפייה - שופכים את שארית הרוטב מהקערה על הכנפיים.
  • מכניסים לתנור - לא על המסילה העליונה - אלא אחת לפני העליונה - שלא יישרף.
  • מבשלים 20 דקות - ואז הופכים את הכנפיים ומבשלים עוד 20 דקות - עד שהכנפיים מקבלות צבע שחום ויפה.

זהו! מוכן!

מגישים עם מגבונים לחים והרבה צ'יפס או תפוחי אדמה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: